GJËJA QË DUHET TË KETË PARASYSH ÇDO ÇIFT NË NJË DEBAT

Gazeta Paloma - - Psikologji -

Në një çështje divorci, njëherë kam përfaqësuar një grua që insistonte të luftonte për shtratin martesor. Një shtrat që ia kishte bërë dhe dhuruar i shoqi dhe tani e donte sërish. Më në fund, e tërhoqa mënjanë dhe i thashë: “A e kupton se sa shumë para je duke shpenzuar duke luftuar për këtë gjë?”

Kur njerëzit janë të mbingarkuar nga emocionet, e humbasin logjikën.

Si një ndërmjetëse, zakonisht i lejoj klientët e mi që të shfryjnë gjithçka mbajnë brenda, por nëse gjërat dalin jashtë kontrollit, atëherë gjej kohën dhe flas veç e veç me secilin, sepse kanë nevojë të ndiejnë që dikush po i dëgjon. Përmes gjuhës së trupit dhe komunikimit me sy i lë të kuptojnë se unë i shikoj për atë që janë, si qenie humane. Njerëzit zakonisht duan shpagim: “Unë duhet të marr shtëpinë, sepse ai më tradhtoi”. Tentoj t’i shtyj çiftet që të kuptojnë se cili është synimi i tyre: Ti ke nevojë për një zgjidhje. Në vend që të fokusohesh tek e shkuara, mendo më mirë se si dëshiron të jetë e ardhmja jote dhe se si mund të arrish deri aty.

që dëmton edhe formimin e fëmijës. Një tjetër minus është që fëmijët do ndjekin shembullin tuaj, pra qëndrimin në një martesë të keqe. Gjëja e duhur është t`u mësojmë atyre dhe para së gjithash vetes se marrëdhëniet duhet të jenë të lumtura, të shëndetshme dhe të respektueshme.

Divorci hap rrugën për të takuar part-

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.