Organi i akuzës: Jorgaqi nuk ka qenë prokuror dhe pjesë e hetimit për falsifikimin e pronave

"Ka kryer hetime për vjedhje të kapakëve të pusetave"

Gazeta Shqiptare - - KERCENIMI - SHPALLJE ANKANDI

Pas

lajmit të botuar në gazetën gjermane për rrezikun ndaj një prokurori të Vlorës, i menjëhershëm ka qenë edhe reagimi zyrtar nga prokuroria e qytetit bregdetar. Sipas gazetës gjermane "Tageszeitung", Arben Jorgaqi u hoq nga vendi i punës për shkas se zbuloi "njerëzit e fuqishëm". Por ndryshe nga gazeta, burime nga prokuroria e Vlorës pohojnë se Arben Jorgaqi ka qenë në funksionin e oficerit të policisë gjyqësore ( pra, nuk ka qenë prokuror) dhe nuk ka qenë asnjëherë pjesë e hetimit për falsifikimin e pronave. Ai ka ndjekur kryesisht hetime për vjedhje të energjisë elektrike apo dëmtime të pronës publike ( vjedhje kapakë pusetash, dëmtime të pareteve mbajtëse të rrugëve e të tilla vepra penale). “Arben Jorgaqi ka qenë në funksionin e oficer- it të policisë gjyqësore ( pra, nuk ka qenë prokuror) dhe nuk ka qenë asnjëherë pjesë e hetimit për falsifikimin e pronave. Ai ka ndjekur kryesisht hetime për vjedhje të energjisë elektrike apo dëmtime të pronës publike ( vjedhje kapakë pusetash, dëmtime të pareteve mbajtëse të rrugëve e të tilla vepra penale). Është larguar nga detyra, në kuadër të nevojës për riorganizim të brendshëm. Aktualisht është në proces gjyqësor për largimin nga detyra dhe çështjen e tij administrative mund ta mbrojë para gjykatës shqiptare me argumente ligjore dhe jo nëpërmjet kërkesave të mundshme për azil në Gjermani apo në ndonjë vend tjetër të BE- së”, thuhet në reagimin e prokurorisë.

Prokuroria e Vlorës

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.