Nis rehabilitimi i tregut të fruta- perimeve në Njësinë Nr. 5

Veliaj: Katërfishojmë tregun, siguri dhe standarde moderne

Gazeta Shqiptare - - EKONOMI -

atyre që tregtojnë. "Jam shumë i kënaqur që ka filluar puna në një kantier tjetër në Njësinë 5. Praktikisht po katërfishojmë tregun, nga 12 vende, në mbi 50. Është një zonë, e cila ka familje të vjetra tiranase, ndërkohë është shtuar me popullsi nga pallatet e reja që janë ndërtuar në vitet ' 90. Ky ka qenë një muaj ku jemi fokusuar jashtë mase te siguria ushqimore", - tha kryebashkiaku. Ndërkaq, ai u bëri thirrje tregtarëve ambulantë që të zhvendosen në ambientet e reja, të cilat ofrojnë të gjitha kushtet e nevojshme. Gjithashtu, kryebashkiaku kërkoi bash- këpunimin e të gjithë qytetarëve që të konsumojnë produkte të cilat shiten brenda kushteve dhe të shmangin ato të cilat nuk respektojnë asnjë kriter, duke u kthyer në rrezik për jetën e komunitetit, si dhe të mos bien pre e tregtarëve, të cilët abuzojnë me çmimet në prag të afrimit të festave. Veliaj paralajmëroi se në përfundim të ndërtimit të tregut të ri, do të nisë aksioni për rehabilitimin e të gjitha hyrje- daljeve në këtë zonë, për të rritur sigurinë e këmbësorëve dhe të drejtuesve të automjeteve. Ministri i Shtetit për Diasporën dhe njëherësh deputeti i PS- së, Pandeli Majko, vlerësoi ndërhyrjen e realizuar nga Bashkia, e cila do të garantojë standarde të tregtimit të produkteve ushqimore.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.