Dëshmitari "X", Albert Veliu arrestohet në Kosovë, avokati: Të mos ekstradohet

"Bashkë me djalin ka fituar azil deri në nëntor 2018"

Gazeta Shqiptare - - DOSJA "AGRON XHAFAJ" -

trazuar politikën shqiptare me akuza dhe kundër akuza të forta të bëra nga të gjitha palët. Partia Demokratike ka akuzuar ministrin e Brendshëm, Fatmir Xhafaj se ka favorizuar vëllain e tij, Agronin, në fushën e trafikimit të lëndëve narkotike, por ky i fundit i ka hedhur poshtë pretendimet e tyre duke i quajtur thjesht "shpifje" të opozitës dhe Partisë Demokratike.

Akuza e parë për "Babalen" lidhet me rolin e tij në audio- përgjimin që u akuzua se implikon në trafik droge vëllanë e ministrit të Brendshëm, Fatmir Xhafaj.

Pas arrestimit të Albert Veliut në Kosovë, avokati i tij, Tomë Gashi, ka reaguar duke thënë se një ekstradim drejt Shqipërisë do t'i rrezikonte jetën klientit të tij.

Ai shprehet se duke qëndruar në këto pohime, shpreson që gjykata e Kosovës nuk do të lejojë një ekstradimin, duke kujtuar edhe njëherë të drejtat dhe parashikimet e konventave ndërkombëtare.

Albert Veliu

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.