Fatos Arapi ( 1930- 2018)

Gazeta Shqiptare - - MARRËVESHJA -

me jetën dhe madje edhe duke kërkuar ndjesë për prodhimin e para viteve ’ 90, paçka se në krijimet e asaj kohe gjenden shumë nga poezitë e tij më të mira.

Fatos Arapi ishte i lindur në vitin 1929 në Vlorë, ku qëndroi deri për arsimimin e mesëm, ndërsa studimet e larta i përfundoi në Bullgari ( Sofje) në fakultetin e Matematikës dhe të Ekonomisë. Duhet vlerësuar se për shumë vjet ishte gazetar dhe pedagog në Fakultetin Histori Filologji të Tiranës. Me emrin e tij janë të lidhura shumë çmime kombëtare e ndërkombëtare për poezi. Kulmin e arriti në vitin 2008, kur meritoi “Kurorën e artë” në aktivitetin e madh poetik “Mbrëmjet e poezisë strugane”, një çmim që deri më atëherë s’i ishte dhënë asnjë poeti shqiptar.

Në vitin 2014 u përmblodh e gjithë krijimtaria e tij ndër vite në katër vëllime : “Më jepni një emër : poezi të zgjedhura 19621989”; “Në kaq pak Tiranë : poezi të zgjedhura 1990- 1996”; “Urna e vogël : poezi të zgjedhura 19972003” dhe “Një buzëqeshje e pabesueshme : poezi të zgjedhura 20052010”. ( b. an)

Fotot botohen për herë të parë

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.