U gjend një peshk pa tru dhe molusqe me “flokë” të verdha

Intervista - - ENCIKLOPEDI -

Në ujërat e Skocisë është gjetur një peshk parahistorik, i quajtur Amphioxus. Shkencëtarët mendojnë se ky peshk ka qenë një nga të parët me shtyllë kurrizore, por gjëja më e çuditshme është se atij i mungonte truri. Pranë këtij peshku, janë gjetur edhe disa molusqe që rriten deri në 48 centimetra. Ata kanë fije të verdha, me të cilat kapen pas shkëmbinjve. Këto fije, që u ngjajnë flokëve, janë aq të holla sa mund të rrethojnë një kokërr rëre.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.