Je fans i vërtetë i muzikës, apo të duket sikur?

Intervista - - TEST -

Muzika është pashmangshmërisht e pranishme në jetën tonë, në televizion, internet, radio... Testoni njohuritë tuaja dhe verifikoni nëse jeni një as i muzikës.

1. Cili grup është autori i këngës “Going home”?

a. Zz Top b. Rolling Stones c. Ten years after

2 . Ci l i g r u p k a s h p i k u r r r y mën e muzi k ë s “grunge”?

a. Metallica b. Nirvana c. Pearl Jam

3. Kush e ka kënduar muzikën e kolonës zanore të filmit “Titaniku”?

a. Barbara Streisand b. Seline Dion c. Lara Fabian

4. Cili prej tyre nuk bën pjesë në grupin Rolling Stones?

a. Mik Xheger b. Pol Makartni c. Keith Riçards

5. Bionse nuk e ka kënduar kurrë këngën:

a. Irreplaceable b. Umbrella c. Ring the alarm

6. Cili këngëtar francez i është rikthyer skenës në vitin 2007?

a. Fransis Kabrel b. Zhan Zhak Goldman c. Mishel Polnaref

7. Cili grup vajzash e ka revolucionuar muzikën pop?

a. Spice girls b. Pussicat Dolls c. Destiny’s Child

8. Kush e ka rikënduar këngën e grupit Police “Every breathe you take”?

a. R. Kelli b. Snoop Dogg c. P. Didi

9 . Ci l i k a mpion t e n i s i u b ë n j ë y l l i muzikës franceze?

a. Olivier Deletre b. Janik Noa c. Riçard Virenk

10. Në cilin vit doli albumi “Ray of Light”, i Madonës?

a. 1993 b. 1995 c. 1998

11. Cila nga këto këngë nuk është kënduar nga Norah Jones?

a. Come away with me b. The long day is over c. Down on my knees

12. Kush është shpallur artisti më i mirë i vitit në MTV Europe Music Awards në vitin 2006?

a. Jay Z b. Xhastin Timbërlejk c. Leni Krevic

13. Si titullohet albumi i parë i Rihanës?

a. Music of the sun b. B-day c. A girl like me

14. Plotësoni këto fjalë të këngëtarit KT Tunstall: “But I said no, no, no/ I said no, no”

a. You’re the one for him b. Just keep on walking c. You’re not the one for me

15. Në ç’moshë Majkëll Xheksoni filloi të këndonte së bashku me motrat dhe vëllezërit e tij?

a. 4 vjeç b. 6 vjeç c. 8 vjeç

16. Në cilin vit, u formua në Liverpul grupi i Bitëllsave?

a. 1960 b. 1962 c. 1965

17. Në cilin vit u hodh në treg albumi i fundit i grupit Guns N’Roses, i titulluar “Chinese Democracy”?

a. 2001 b. 2008 c. 2010

18. Cili nga këta albume nuk i përket grupit Metalika?

a. Load b. Lulu c. Appetite for Destruction

19. Nga e ka origjinën këngëtari Fredi Mërkuri i grupit Queen?

a. Nga India b. Nga Maroku c. Nga Tanzania

2 0 . Cil i nga kët a këngëtarë nuk bën pj e s ë në grupin e atyre që kanë vdekur në moshën 27 vjeçare:

a. Xhim Morrison b. Xhon Lenon c. Kërt Kobein

21. Sa fëmijë (të njohur në sitin e tij zyrtar) kishte Bob Marlei?

a. 5 b. 8 c. 11

22. Në cilin vit u kompozua fillimisht kënga “Candle in the wind”, të cilën Elton Xhoni ia dedikoi Ledi Dajanës, që sapo kishte vdekur?

a. 1973 b. 1980 2. 1997

23. Cili nga tre këngëtarët e mëposhtëm nuk ësh-

të tenor?

a. Hoze Karreras b. Roberto Alanja c. Dmitri Hvorostovski

24. Cila është e para këngëtare amerikane, së cilës ia kanë shkruar emrin në Bulevardin e Famës të Rrok&Rollit?

a. Uitni Hjuston b. Aretha Frenklin c. Dajana Ros

25. Cili nga këta këngëtarë nuk është i verbër?

a. Rei Çarls b. Stivi Uonder c. Luis Armstrong

Përgjigjet:

1. Cili është autori i këngës “Going home”? Përgjigjja: Ten Years After.

2. Cili grup ka shpikur rrymën e muzikës grunge? Përgjigjja: Nirvana

3. Kush e ka kënduar muzikën e kolonës zanore të filmit “Titanik”. Përgjigjja: Selinë Dion

4. Cili prej tyre nuk bën pjesë në grupin Rolling Stones? Përgjigjja: Pol Makartni

5. Bionse nuk ka kënduar kurrë këngën... Përgjigjja: Umbrella

6. Cili këngëtar francez i është rikthyer skenës në vitin 2007. Përgjigjja: Mishel Polnaref

7. Cili grup vajzash ka revolucionuar muzikën pop? Përgjigjja: Spice girls

8. Kush e ka rikënduar këngën e grupit Police “Every breathe you take”. Përgjigjja: P. Diddy

9. Cili kampion tenisi u bë një yll i muzikës franceze? Përgjigjja: Janik Noa

10. Në cilin vit doli albumi “Ray of Light”, i Madonës? Përgjigjja: 1998

11. Cila nga këto këngë nuk është kënduar nga Norah Jones? Përgjigjja: Down on my knees.

12. Kush është shpallur artisti më i mirë i vitit në MTV Europe Music Awards në vitin 2006? Përgjigjja: Xhastin Timbërlejk

13. Si titullohet albumi i parë i Rihanës? Përgjigjja: Music of the sun

14. Plotësoni këto fjalë të këngëtarit KT Tunstall: “But I said no, no, no/ I said no, no”. Përgjigjja: You’re not the one for me

15. Në ç’moshë Majkëll Xheksoni filloi të këndonte së bashku me motrat dhe vëllezërit e tij? Përgjigjja: 6 vjeç

16. Në cilin vit u formua në Liverpul grupi i Bitëllsave? Përgjigjja: Në vitin 1960

17. Në cilin vit u hodh në treg albumi i fundit i grupit Guns N’Roses, i titulluar “Chinese Democracy”? Përgjigjja: Në vitin 2008

18. Cili nga këta albume nuk i përket grupit Metalika? Përgjigjja: Appetite for Destruction.

19. Nga e ka origjinën këngëtari Fredi Mërkuri i grupit Queen? Përgjigjja: Nga India

20. Cili nga këta këngëtarë nuk bën pjesë në grupin e atyre që kanë vdekur në moshën 27 vjeçare. Përgjigjja: Xhon Lenon

21. Sa fëmijë (të njohur në sitin e tij zyrtar) kishte Bob Marlei? Përgjigjja: 11

22. Në cilin vit u kompozua fillimisht kënga “Candle in the wind”, të cilën Elton Xhon ia dedikoi Ledi Dajanës që sapo kishte vdekur? Përgjigjja: Kënga u shkrua fillimisht në 1973 për Merilin Monronë.

23. Cili nga tre këngëtarët e mëposhtëm nuk është tenor? Përgjigjja: Dmitri Hvorostovski (bariton)

24. Cila është e para këngëtare amerikane, së cilës ia kanë shkruar emrin në Bulevardin e Famës të Rrok&Rollit? Përgjigjja: Aretha Frenklin

25. Cili nga këta këngëtarë nuk është i verbër? Përgjigjja: Luis Armstrong

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.