Mesazhe esazhe

Intervista - - POSTA -

Për ty...

Fl oket e t u i s hi n të butë, më të lehtë se vetë ajri, ndoshta me te lehte se çdo lloj materiali. Me veshtrove perseri. Nuk mund ta besoja, buzet e tua te buta dukej se emocionoheshin duke me dhuruar ate buzeqeshjen prej femije. Nuk mundem t e harroj p e r q a f i min e ngrohte, dhe aq delikat kur me pushtove ne krahe si te isha nje e pambrojtur. Kushtuar dashurisë time të pafund Visit. O.

Do doja t ë më zinte gjumi ne krahet e tu, të zgjohesha duke patur ty prane, te shikoja tek flije si nje femije, do të doja mos t e t ë zgjoja asnjehere, t e r r i j a a s ht u, te mbaja frymen qe ti te flije qetesisht, por nuk mund t’i rezistoja tundimit per të të puthur, tundimit te të ndjerit t e aromes së l ekures tende aq ndjellëse. Te shikoja tek zgjohesh i pergjumur si nje femije i perkedhelur, dhe t e sht r engoj ne krahet e mi. Çfare dhimbjeje t e ndaheshe nga ti! Çfare dhimbjeje në zemer kur te thoja “mirupafshim” dhe largohesha, por zemrën dhe mendjen e l i j a t e bente shoqeri. Ne kohen t one aq te shkurter, ne zemren time kujtimet kane mbetur te gdhendura fort dhe as koha dhe asgje nuk do të arrijë t’i fshijë. Edhe pse tani jam vetem, vetem nuk j am, sepse kam dashurine per t y qe me mban t e mberthyer a q ëmbëlsisht. L. & T.

Tani qe pranvera erdhi ne 4 anet, ty nene te zgjon flladi i mengjesit, ne fund te oborrit shikon me habi, lulet shumngjyrshe yllin e mengjezit, shikon lojen e zogjve ne fole, çdo gje e çuditshme te duket.

Rr e z j a e d i e l l i t te ndriçon gjit h f ytyren e bardh, f l l a di i di t e s te mbeshtjell gj i t h t r upin ngadale. Dhe natyra t ek t i vetmine zbuloi, merr rugen te hysh brenda syte te mbushen lot, hap dyert shikon gjith kervatet jane bosh, siç na l i n d e me rradhe ashtu u l arguam, fati i zi ne mergim na ka çuar, dhe kete mengjes malli te mundon, ulesh ne nje cep, rrin e menduar, kur ishin te vegjel zhurma skish te pushuar, tani veç kengen e zogut nigjon, shikimin nga rruga, syte mbushur me lot, me sy te l o t u a r z e mer te plase, pret pa durim dikush nene t e t e t herrase, te t e t hoje e r dha nene te uroj festen, sdo ik me per gjith jeten.

Çdo nat me zemer t e t hem naten e mire, cdo mengjes te them do kthehem nje dite! Gezuar festen gjithë nënave. AX&.

Nene ah nene te i s ha z og moj nene, drejt Shqiperise do t e f l uturoja dhe ne krahet e mi nene, do t e pushtoja, dhe me ore te tera do te rrija dhe mbi krahehorin tend do te flija, si atehere kur isha i vogel, kur me tregoje perr a l l a me z e r i n tend te e mbel dhe s me mbetet tjeter veç te uroj edhe 108 Marsa te tjere te festosh, veç dite t e bukura e t e lumtura te kalosh sepse je gjeja me e shtrenjte ne toke, dhe une te dua me shume se çdo gje tjeter ne bote. “Patrioti”.

Nena ti dhe Zoti. Këto janë ne thonjeza tre i dealet që dua ne kete bote. Kur te thashë ti the “P s e ” . Un v a z h d o v a , nenen e dua se më solli në ketë bot.

Ty të dua sepse ti me do mua, dhe Zotin e dua sepse eshte hyjnia qe besoj verberisht. U be nje tresh mistik, si ai i dantes, perveç t ani, ajo i shte e Eres.

Ferri ishe ti, purgatori i s h t e Zoti d h e p a r a j s a nena ime. Tre qenie tre stade të ndryshme njekohësisht t ë n j e j t a me njera- tjetren, te kujtohet si me t hoje, unë t ë dua t merrësisht, si mund t e jetoj pa ty, do te çmendem po nuk t ë pashe. Por t i gjuajte ne zemren t i me me një gur të rende. Tre njerez kam dashur ne kete bote, nenen t y dhe Zot i n , tani dua vetem nenen time dhe purgatorin. Treshi mistik u prish. Isha ne parajse, hyra ne purgator dhe perfundova ne ferr. LEDIA

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.