Materiali më i lehtë në botë

Intervista - - ENCIKLOPEDI -

Ky material, i shpikur nga shkencëtarët, është materiali më i lehtë në botë sepse është bosh në masën 99,99% . Ai përbëhet nga tuba me trashësi 100 nanometra ose që janë më të hollë se një fije floku. Ky metal mund të shtypet dhe të thithë energjinë dhe është aq i lehtë se mund të qëndrojë sipër një luleje.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.