Vezë dinozaurësh të formave të jashtëzakonshme

Intervista - - ENCIKLOPEDI -

Paleontologët spanjollë kanë gjetur disa vezë dinzaurësh, të cillat janë asimetrike dhe u ngjajnë shumë vezëve të shpendëve, gjë që tregon, ndër të tjera, edhe afërsinë e dinozaurëve me shpendët në përgjithësi. Këto vezë, në fakt, u përkasin dinozaurëve të një lloji tjetër, më të vegjël, grabitqarë dhe shumë t ë shkathët, që ecnin me dy këmbët e para. Vezët e zbuluara në Pirenejtë jugorë janë 73-80 milionë vjeçare. Shumica e tyre janë të çara dhe të deformuara, por, për fat, midis tyre ka edhe të plota. Vezët kanë një gjatësi prej 7 centimetrash, gjerësi 4 centimetra dhe trashësi të guaskës 0.27 milimetra.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.