ATA QË NUK INTERVISTUAM DOT KËTË JAVË

Intervista - - AKTUALITET - Nga Artan KRISTO

Edhe pse Kryeministri Rama shkruajti në Facebook se ai qesh sa herë që i përmendin veshjen e t i j , ne prapë deshëm t a pyesnim pi këri s ht për këtë. Pse u vesh ashtu në Kinë?

Nuk gjeti vend tjetër ku t ë provonte këmishat e r eja? E bëri pa ndonjë qël l i m, a po i a ki s ht e këshilluar dikush? Insistojmë te veshja sepse, kur e vërejtëm “zhurmën” e madhe që u bë në shtyp rreth këmishave, na u kujtua një ndodhi e viteve të socializmit, me regjisorin t onë t ë s hquar, Pi r r o Mani. Ai njëherë kishte vënë në skenë një dramë pak “me spec” dhe, për t’u shpëtuar kritikave të komisionit që do ta aprovonte, vendosi në një cep të skenës një rrotë qerreje. Se, e dinte që komisionit do i binte në sy ajo dhe do diskutonte për të, duke lënë mënjanë përmbajtjen e dramës. Dhe ashtu ndo-

ADRIAN FULLANI

U interesuam të takonim këtë javë edhe ish-guvernatorin Adrian Fullani, por nuk mundëm. Rregullat ishin të qarta: Në paraburgim nuk lejohen takimet me gazetarët. Zotin Fullani deshëm ta pyesnim se ç‘mendonte për arrestimin e tij, se nga kush e kishte “peshqesh” atë? Themi kështu sepse jemi të bindur se çdo njeri që merr vesh sadopak nga ligjet, e kupton se arrestimi i tij është bërë ose si presion i politikës dhi. Njëlloj si me këmishat e Ramës. Po çfarë desh “të fshihte” Kryeministri ynë? Për çfarë nuk donte ai që të diskutonin njerëzit? Për avionin privat që ia ofruan kinezët, ndonjë marrëveshje me ta, apo diçka tjetër? Ja, këtë deshëm t’i pyesnim zotit Rama… mbi Prokurorinë, ose si e vetmja menyrë për të hequr atë nga detyra, ngaqë nuk po jepte dorëheqjen. Por deshëm ta pyesnim pak edhe për mbrojtësit e tij më të zjarrtë, zotin Berisha, por edhe zotin Arvizu...

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.