Bekim Balaj: Goli i karrierës për gjithë shqiptarët!

Intervista - - AKTUALITET -

Shqipëria arriti një fitore historike javën e kaluar, në Portugali, duke e mundur këtë të fundit me rezul tatin 1- 0. Ka qenë shkodrani Bekim Balaj, që luan me Sllavian e Pragës në Çeki, heroi i këtij starti të shkëlqyer t ë eliminatoreve të Europianit “Francë 2016”, duke realizuar një gol t ë shkëlqyer. Dikush e ka konsideruar golin e numrit 19 kuqezi, gol “allaZidan”, dikush tjetër gol “alla- Ibrahimoviç”, ndërsa për 23- vjeçarin, e rëndësishme është fitorja, duke e konsideruar golin e karrierës së tij, e duke ua dedikuar atë të gjithë shqiptarëve. Bekim Balaj rrëfen gjithçka ndodhi në atë ndeshje në stadiumin “Muncipal de Aveiro” dhe shanset që mund të ketë Shqipëria për t’u kualifikuar për në “Francë 2016”. Sulmuesi shkodran, i dalë nga Akademia “Vllaznia”, ka provuar të luajë edhe me Tiranën në kampionatin shqiptar, por edhe në kampionatin turk, polak dhe së fundmi, në Çeki. Gjithashtu, ka qenë pjesë e ekipeve t ona kombëtare që nga moshat e reja dhe deri tani, ku debutimin me kuqezinjtë e De Biazit e bëri me Portugalinë...

Mejdan Zhivani: - Bekim, a mund t ë konsiderohet për j u një debutim ëndrrash ai me Kombëtaren tonë përballë Portugalisë?

Bekim Balaj: - Absolutisht që po! Më mirë se kaq, nuk kishte si të shkonte: Goli i parë me Kombëtaren, n d e s h j a e p a r ë d h e n j ë 3 - p i k ë s h me shumë vlera, për më tepër në transfertë dhe përballë një skuadre si Portugalia.

- Keni q e n ë n j e r i u i ndeshjes, pasi keni shënuar golin e fitores historike, përmes një veprimi s pektakolar. Si u ndiet në ato momente, apo edhe pas përfundimit t ë t akimit?

- Një gol t ë t i l l ë, me kaq shumë vlera, të them të drejtën, po e shijoj më shumë tani, pas takimit. Ndjesia vazhdon akoma edhe tani që ka kaluar një j avë nga urimet pafund t ë t ë gjit hë s hqiptarëve në mbarë botën. Tani po e ndjej akoma më shumë rëndësinë e atij goli.

- E kishit i magji n u a r ndonjëherë një prezantim k a q mbresël ë n ë s me Kombëtaren, që në start?

- … edhe sikur ta kërkoja me çdo lloj fantazie, apo po ta mendoj tani, më shumë se kaq, nuk do të kërkoja nga ajo ndeshje. - Kujt i a dedikoni golin? - E kam t hënë edhe më parë se ky është goli më i r ëndësishëm për mua në karrierën e deritanishme dhe normalisht, i a dedikoj njeriut më t ë rëndësishëm në j etën t i me: Babait t i m, p o r e d h e g j i t h ë shqiptarëve që i gëzuam dhe i bëmë t ë ndihen krenarë për ne.

- Pas s h ë n i mit të golit, keni komunikuar di ç ka me mbrojtësin e njohur t ë Real Madridit, Pepe, i cili i shte j u mbuloi gjatë ndeshjes. Cila është e vërteta e asaj bi s e de?

- Me Pepen kishim gjithë ndeshjen që ngacmoheshim me f j alë, pasi edhe nga t r ajneri kisha për detyrë t a mbuloja nga afër, duke pasur parasysh cilësitë e t i j . Kjo e bëri nervoz atë ( Pepen) disa herë dhe më kërkonte që të shkoja te mbrojtësi t j etër. Pas golit, me shaka dhe për t a n g a c muar pak, i thashë: “Të pëlqeu goli?”... Ai buzëqeshi dhe në mbarim të ndeshjes, më përgëzoi për golin. Pastaj bëmë dhe një fotografi bashkë t ë dy.

- Përveç shokëve t ë Kombëtar e s d h e të stafit, cili ka qenë urimi i parë që morët pas ndeshjes dhe më i v e ç anti?

- Të t hem t ë drejtën, nuk dua t ë veçoj ndonj ë urim t ë veçantë, pasi t ë gjithë shprehnin gëzim pa masë dhe krenari për golin tim, që na dha fitoren.

- Cili është parashi kimi j uaj për ecurinë e Shqipërisë në eliminatoret e Kampionatit Eur o p i a n “Fr a n c ë 2016”?

- Duhet t ’i marrim ndeshjet me r a d h ë d h e me s h u më p ë r q e n d r i m. Morëm n j ë 3 - pikësh, por kemi akoma shumë për t ë bërë. Të s hohim përpara duke dhënë maksimumin në çdo ndeshje dhe në fund, t ë bëjmë bilancin. Është një grup t e për i f or t ë , pr a ndaj ë s ht ë t epër e vështirë për t ë bërë apo dhënë një parashikim t ë saktë apo t ë përafërt. Dëshira dhe motivimi është s humë i l artë për t ë bërë gjëra t ë bukura dhe t ë mëdha. Të shohim!

- Pas fitores ndaj një kundërshtari s i Portugalia, në pamje t ë parë, duket s e Kombëtarj a jonë është në r r ugën e duhur për t ë z ënë një vend kualifikues…

- Normalisht, pas fitores në Portugali, edhe mundësia dhe besimi për një kualifikim t ë mundshëm është rritur nga t ë gjithë, por ndeshjet e ardhshme në tetor ( ndaj Danimarkës në Elbasan dhe Serbisë, në Beograd) mendoj se do t ë j enë më vendimtaret për ecurinë t onë.

- Ci l a ishte specifika e l ojës s ë kuqezinjve t anë në Portugali, për arritjen e asaj f i t oreje?

- Mbrojtje e mirë nga gjithë ekipi, me reparte t ë ngjeshura dhe dalje e shpejtë në kundërsulm, gjë që e pamë edhe gjatë ndeshjes, që r ezultoi e s uks esshme s i s kemë l oje, pasi i s him t ë r r ezikshëm në disa dalje t ë shpejta. Në një aksion t ë t i l l ë shënuam edhe golin e f i t ores.

(Vazhdon ne faqen 10)

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.