Bekim Balaj: Goli i karrierës për gjithë shqiptarët!

Intervista - - SPORT -

(Vijon nga faqja 3) basan. A do t ë mundet që Shqipëria për herë t ë parë në hi s t ori në e s aj , t ë r e al i z oj ë dy f i - t ore radhazi në startin e eliminatoreve?

- Mundësia për një fitore me Danimarkën ësht ë, por edhe vështirësia është akoma më e madhe. Do t ë provojmë me ç do mënyrë f i t or e n në këtë ndeshje, gjë që do të na e shtojë akoma edhe më shumë mundësinë e kualifikimit. S’duhet t ë harrojmë se Danimarka është një kundërshtar i vështirë në çdo kohë dhe përballlë çdo skuadre.

- Çfarë p r e t Bekim Balaj nga vetja?

- Kam f i l l u a r s t ë r - vitjen me ekipin t i m dhe n o r mal i s h t , e d h e me mendjen për ndeshjet e tetorit, ku na pret një punë akoma më e madhe. Nga vetja pres që t ë j em në një formë sa më t ë mirë për t ’i shërbyer s kuadrës t i me në Çeki d h e më p a s , të japim maksi mumin tonë për e ki pi n kombëtar, duke s hpresuar t ë marrim s a më shumë rezultate pozit i ve.

- Di ç k a p ë r k l u b i n ku bëni pjesë t ani?

- Jam pjesë e Sllavia t ë Pragës, një klub me shumë histori në futbollin çek dhe europian. Jam l ojtar i ri këtu, duke pat ur parasysh që u t ransferova para fillimit t ë se- z o n i t . Kemi p a t u r n j ë fillim t ë mirë t ë këtij sezoni dhe j emi vetëm 1 pikë larg nga vendi i parë. Për mua, r ëndësi ka që të luaj dhe të shënoj sa më shumë gola, për të ndihmuar skuadrën të shkojë sa më lart.

- Me cilin nga futbollistët e Kombëtares mbani më s humë kont akte?

- Thuajse me të gjithë, por mund të veçoj Roshin, Vajushin e Kukelin, pasi e kam edhe shok dhome.

- Po me futbollistë të tjerë shqiptarë që luajnë në Kategorinë Superi- ore?

- Në S h q i p ë r i k a m shumë miq futbollistë... Hasani, Karabeci e Peqini j anë nga shokët e mi më të afërt.

- E n d i q n i Kampionatin Shqiptar? Çfarë ju ka bërë përshtypje në dy j avët e para?

- Të t hem t ë drejtën, nuk e kam ndjekur, pasi vetë angazimet e mia me ekipin ku bëj pjesë, më l ë në nj ë kohë mjaft të kufizuar. Gjithsesi, informohem më pas për çdo g j ë . Kam p a r ë v e t ë m ndeshjen e parë në Shkodër, Vllaznia- Kukësi...

- Kush janë personat që të kanë qëndruar më pranë në karrierën e deritanishme?

- F a mil j a k a q e n ë gjithmonë e para në këtë drejtim dhe pastaj, gjithë njerëzit e mi më të afërt. Miqt ë e mi më k a n ë mbësht e t u r d h e më mbështesin në çdo moment dhe gjej r astin t ’ i falënderoj pa masë.

- Me çfarë ju pëlqen ta kaloni kohën e lirë?

- Në këtë periudhë po s t udioj nga pak gjuhën çeke dhe atë pak kohë të lirë, e kaloj me miqtë e mi këtu në Pragë.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.