Hermesi

Intervista - - SPECIALE -

Ai që lëshon më shumë batuta në shtëpi tani është djali se vajza është rritur. Atij i pëlqen të shpikë fjalë të reja. Për shembull, tani sapo nxori një. I thashë: “Çfarë bën Hermesi në kursin e notit?”. “Noton”. “Po motra, çfarë bën në kursin e baletit”, e pyeta. Më tha: “Balerinon”.

Gjelin e detit të Vitit të Ri, e therëm. Djali e kishte bërë shok ato dy ditë që e mbajtëm në banjë dhe, kur e poqëm, protestoi se nuk i hahej “kofsha e shokut”.

Kur një ditë, komshia jonë, i dha një çokollatë Hermesit dhe i thashë: “Cila është fjala magjike që thuhet kur të jep teta çokollatë?”. Më tha: “Më jep edhe një çokollatë tjetër, teta”.

Një ditë tjetër, djali lexoi një fjalë të shkruar mbi një mur: “fuck”. “Çfarë do të thotë fuck, babi?”. Ç’t’i thosha? “Kanë harruar t’i shtojnë një “ll”. Kanë dashur të shkruajnë “flluck”, të keqen babi, e kanë shkruar gabim”.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.