Roani

Intervista - - SPECIALE -

Po veçoj dy batuta nga Roani, që çuditërisht, të dyja kanë të bëjnë me qiellin. Para pak kohësh, mamaja e Gerdit, ishte e ftuar diku dhe po tërhiqte një çmim dhënë të shoqit që nuk është më. Gjatë marrjes së çmimit, ajo përlotet. Roani, atëhere 4 vjeç, e pyeti: “Pse qan ti, nëna?”. “Qaj për gjyshin”, përgjigjet ajo, ndërsa ky ia kthen: “Po s’ka gjë mi nëna, se unë zgjas dorën në qiell, e tërheq gjyshin dhe ta sjell këtu, që të çmallesh me të”.

Kurse këtë tjetrën e ka thënë tani vonë… (Buzëqesh) Po prapë gjyshja, ulet një ditë e lodhur në divan, duke thënë: “Oh, moj nëna ime!”. Roani, e dëgjon dhe e pyet: “Çfarë ke, mi nëna?” “Po, ja, i thotë ajo, më ka marrë malli për nënën time, ta përqafoj një herë”. Dhe, përgjigjja e Roanit, ishte: “Po mos u mërzit mi nëna, se ti edhe pak e ngjitesh vetë në qiell dhe e përqafon sa të duash pastaj”.

Ja, nga këto shakara bën djali im. (Buzëqesh)

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.