“Kurt Seit”, një pasion rus

Intervista - - TELENOVELA -

Ngjarjet e telenovelës nisin në Rusinë e Car Nikollës. Kurt Seiti është një toger i Ushtrisë Mbretërore, që vjen nga një familje ushtarakësh. Babai i tij, Mirza Eminof, ishte gjithashtu një ushtar, por i ashpër dhe i vrazhdë, që e rriti të birin në një atmosferë ushtarake. Kurt Seiti është trim dhe ambicioz, por ai ka gjithashtu një zemër të madhe dhe vuan për çdo ushtar që ka nën komandën e tij dhe që jep jetën në fushën e betejës.

Shura është një vajzë aristokrate që e takon Kurt Seitin në adoleshencë dhe bie në dashuri me të. Kur futet në listën e vdekjes si një ushtar besnik i Carit, Seitit i duhet të arratiset për të shpëtuar. Për shkak të kësaj situate, familja e Shurës nuk është dakord me lidhjen e tyre, kështu që kur ai arratiset, bashkë me të ikën edhe Shura. Dy të rinjtë emigrojnë në Stamboll të Turqisë. Ky serial tregon historinë e dy njerëzve që lënë gjithçka pas, jetët e tyre të mëparshme e

e tyre, të torturuar nga kujtimet, duke u përpjekur ta përjetojnë dashurinë e tyre në një vend të huaj.

Personazhet:

Kurt Seit Eminof – është djali i madh i Mirzës dhe Zahide Eminofit. Ai ndjek hapat e t ë ati t dhe bëhet një usht ar i s uksesshëm i Usht r i s ë Mbretërore Ruse. Alexandra (Shura) Verjenskaja – Është vaj za e vogël e Julien Verj e n s - kit. Kur i a t i s ë muret, Shura dhe Valentina, motra e saj e mesme, e shoqërojnë atë në Shën Peter- burg, në spital. Atje, Shura, bën hyrjen e saj në shoqërinë e lartë. Në ballon e madhe, ajo takon për herë të parë Kurt Seitin. Nina – Motra më e madhe e Shurës dhe e Va l - entinës. Nina karakterizohet nga pastërtia dhe pafajësia. Ajo do të udhëheqë gjithmonë hapat e motrës së saj më të vogël, Shurës. Xhelili – Miku më i mirë i Kurt Seitit, që nga fëmijëria, si dh e partneri i t i j në ushtri. Xhelili është s humë i dashuruar me Tatjan, balerinë në Teatrin e Baletit. Ai do të jetë gjithmonë përkrah Kurt Seitit dhe Shurës.

Tatja – vjen nga një familje artistësh dhe është një nga balerinat më të njohura të Rusisë. Me ardhjen në Moskë, ajo njihet me Xhelilin dhe ata të dy bien marrëzisht në dashuri me njëri-tjetrin. Ajo do të bëhet shoqja e ngushtë e Shurës, ashtu siç është Xhelili për Kurt Seitin.

P e t r o Bor i n s k i – a i e

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.