Pse jam kaq e këputur?

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

- I nderuar doktor Agroni! Jam një vajzë 28 vjeçe. Ka ca kohë që ndihem e këputur dhe e plogësht. Punoj pothuajse tetë orë në ditë dhe nuk përqendrohem dot në punën që kam. Kam bërë analiza të gjakut, që më dolën mirë. Shkova t e neurologu i l agjes, që më t ha se e kisha nga stresi. Ai më rekomandoi të merrja Xanax, por e shoh që nuk kam përmirësim. Çfarë ilaçesh të marr? Kjo gjendje më pengon shumë, si në jetën e përditshme, ashtu edhe në punë.

Dr. Agron Islamaj, neurolog: - E nderuar 28 vjeçare, nga ajo çfarë na shkruani, mendoj se problemi që keni l i dhet me shumë shkaqe: Ka mundësi të keni kaluar një infeksion, dobesim të sistemit nervor, luhatje të tensionit etj. Duhet të dini se për zbulimin e shkaqeve ndihmojnë shumë analizat e gjakut, sidomos ajo e glicemisë (përcaktimi i nivelit të sheqerit në gjak), të cilën ju nuk shkruani nëse e keni bërë apo jo. Paraprakisht, mund t’ju them se nëse kjo këputje apo asteni fizike do të lidhej me një dobësi të sistemit ner- vor, ajo do të shoqërohej edhe me simptoma të tjera, si: Dhimbje koke, kryesisht në pjesën e saj të pasme, çrregullime të përqendrimit, të gjumit, oreksit etj. Së fundi, para se të merrni ilaçet, ju rekomandoj të lidheni me një mjek specialist, duke pasur me vete edhe analizat e gjakut komplet, edhe atë të glicemisë. Në qoftë se keni dobësi të lidhur me shkaqet që ju përmendem më lart (pra, neurozë), mund të merrni si mjekim: 1. Bar blete, 2 herë nga 1 gotë çaji. 2. Sol Vigor Stress 10 ml., me flakon që pihet nga goja çdo dy ditë. 3. Sol Neurobioni 2 ml. 10 ampula çdo dy ditë në

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.