FRIGORIFERËT E SË ARDHMES

Intervista - - ENCIKLOPEDI -

Në Europë e SHBA kanë nisur të eksperimentohen “smart frixhs”, ose “frigoriferët e zgjuar”. Këta lloj frigoriferësh kanë një server të lidhur me sensorë me vendet ku ruhen prodhumet e ndryshme. Kur mbarohet ndonjë nga këto prodhime, automatikisht sensori jep sinjalin në server dhe, ky i fundit, i lidhur “on line” me supermarketin e afërm, lajmëron atë dhe atë produkt e keni menjëherë në derë të shtëpisë, pa patur nevojë as të ngriheni nga vendi për të telefonuar. Edhe pagesa bëhet automatikisht me anën e kartës bankare. E vetmja gjë për të cilën nuk mendon “smart frixh”, është se si do të vejë halli kur të mbarohen paratë...

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.