Roboti i Nasa-s zbulon një shkëmb në formë topi mbi Mars

Intervista - - ENCIKLOPEDI -

GJERMANI Puthja në faqe është e zakonshme këtu, por në shumciën e rasteve është vetëm një, në faqen e majtë. Bile, kohët e fundit, disa kanë propozuar të ndalohet puthja, e cila, sipas tyre, ka hyrë në kulturën gjermane nga vende të tjera… (ndërkohë që po diskutohet lejimi i martesave me inçest!) BRITANIA E MADHE

Anglezët nuk janë shumë të afruar. Ata më të hedhurit mund të ofrojnë ndonjë puthje, të frymëzuar nga vendet evropiane që i rrethojnë, por shumica e tyre preferojnë dhënien e dorës. Përndryshe, mund të gjendeni përballë ndonjë bashkëbiseduesi që zbythet i tmerruar.

HOLLANDË Rregulli këtu është i saktë: 3 puthje, nisur nga faqja e djathtë. Ata që njihen së largu, nuk puthen, as dy burra.

GREQI Dhënie dore për të njohurit, por përqafime dhe puthje për të afërmit ( shokë apo

Bashkoni pëllëmbët së bashku, në formë lutjeje dhe përkulni ballin derisa të prekni majat e gishtërinjve. Kjo quhet përshëndetja wai dhe, sa më lart t’i ngrini duart, aq më shumë respekt tregoni.

INDI Indianët u japin dorën

Roboti i Nasas, Curiosity rover, i cili është ulur në Mars në 6 gusht 2012, ka zbuluar një shkëmb të rrumbullakët në sipërfaqen e planetit të kuq. Ky shkëmb sferik është gjetur pranë një tjetri që ngjante si semafor. Në foto duket i madh, por në fakt, diametri i tij është vetëm 1cm dhe tregon efektet e klimës unike të Marsit në shkëmbinjtë e tij. Si krijohen këto sfera? Janë thërrime minerali që futen në poret e shkëmbinjve të Marsit dhe me kalimin e kohës krijojnë një masë, e cila nga erozioni merr formë sferike. Kjo nuk është hera e parë që në Mars janë zbuluar formacione të këtilla. Në vitin 2004 aty janë zbuluar disa hematite në formë kokrrash të vogla, që ngjanin si boronica, të cilat ishin treguesi i parë se në planetin e kuq dikur ka ekzistuar uji.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.