Si të përshëndesësh në vende të ndryshme

Intervista - - ENCIKLOPEDI -

Rregullat kulturore të ngatërrojnë, po nganjëherë të fusin edhe në siklet. Askush nuk do që të luajë rolin e turistit që kërkon djathë për darkë në Itali, apo të harrojë një dhuratë në Japoni. Po rregullat e përshëndetjes me njerëz të vendeve të ndryshme, i njihni? Një puthje, dy, tre apo asnjë? Rregullat ndryshojë me zona edhe brenda një vendi, apo ndryshe sillen me njerëzit e familjes, miqtë, apo të njohurit, kështu që mos u çudisni. Megjithatë, nëse dini gjërat thelbësore dhe i kushtoni vëmendje sjelljes së njerëzve që ju rrethojnë, do të jeni gati për t’u përshtatur kur të vijë koha e duhur. Evitoni përshëndetjet e çuditshme me kokë, duke ndjekur këshillat tona. familjarë). Një puthje nganjëherë shoqërohet edhe me një shpullë të lehtë në kurriz. Mos u çudisni nganjëherë ku të shihni ndonjë grek t’ju drejtojë dorën e majtë mbrapsht… perëndimorëve, por nëse po tako një vendas dhe do ta përshëndesësh në mënyrën lokale, bashkoji dy duart në formë lutjeje, ule ballin para (por mos u përkul i tëri) dhe thuaj “Namaste”.

KINË

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.