Pse nuk rrimë dot pa ngrënë ushqime të këqija?

Intervista - - SHENDET -

rit, që na lejojnë të ushtrojmë kontroll të vullnetshëm mbi veprimet tona. Ajo pra ndihmon në mbajtjen nën kontroll të reagimeve instiktive, si të ushqyerit.

Studime të mëparshme kanë treguar se nxitja e aktivitetit të kësaj pjese të trurit pakëson dëshirën për ushqime jo të shëndetshme, por ky është i pari që tregon se pakësimi i aktivitetit të saj na shtyn të hamë më shumë. Studiuesit zgjodhën një metodë që përdor një rrymë të dobët elektrike për të ndryshuar aktivitetin në pjesë të ndryshme të trurit, pa shkaktuar bezdi. Kjo gjë reduktonte aktivitetin në këtë zonë të trurit. Pasi përdorimit të rrymës, pjesëmarrësit jo vetëm pohuan se kishin dëshirë të hanin më shumë dhe ushqime shumë kalorike, por hëngrën më shumë sesa kur pësuan një stimulim fals.

Megjithatë, studiuesit kanë këshilluar se fizkultura, evitimi i alkoolit dhe gjumi i mirë mund ta forcojnë këtë zonë të trurit, duke i bërë njerëzit të evitojnë tundimet për të ngrënë më shumë.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.