2. Porto, Portugali

Intervista - - TURIZËM -

Nuk është aspak e rastësishme që qendra historike e qytetit, e cila shtrihet brenda mureve të shekullit XIV ndodhet në listën e Monumenteve të Trashëgimisë Kulturore Botërore të UNESCO-s. Lumi Douro, që e ndan qytetin në dysh, është një atraksion më vete. Porto është krenar për verën e famshme me të njëjtën emër, që identifikohet me Portugalinë. Vishni atletet sepse Porto njihet si qytet i shkallëve. Shihni nga afër kishën e shekullit XVIII, Igreja dos Clerigos, që është një nga kishat e para baroke të ndërtuara në vend. Për ta parë Porton nga lart, ngjituni në majë të kullës së kishës dhe shijoni pamjen panoramike të qytetit.

Relaksohuni në kafenë e njohur Cafe Majestic, e cila që prej vitit 1920 është streha e artistëve e shkrimtarëve dhe shijoni një kafe aromatike. Mos rrini pa parë nga afër edhe stacionin e trenit Sao Bento, me 20 mijë pllakat e tij majolike, të vendosura me mjeshtëri nga artisti më i famshëm i kësaj rryme në Portugali, Zhorzhe Kolako, që zbukurojnë sallën qendrore të stacionit. Mos lini pa parë edhe katedralen Se, që ngrihet në majë të kodrës me të njëjtën emër dhe ngjan me një kështjellë mesjetare.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.