1. Antverpi, Belgjikë

Intervista - - TURIZËM -

Antverpi apoAmversa, siç quhet në frengjisht, është

derporti më i madh belg, që ndodhet aty ku lumi Sheld

njohu një zhvillim të madh dhet në Detin eVeriut. Qyteti kulturor në shekullin e

XVII, kur qendra e krijimtarisë artistike u zhvendos nga Brukseli në Antverp. Në

këtë i famshëm flamand, Piter qytet ka lindur edhe piktori Pol Rubens. modën) Shëtitje për fashionistat (personat që ndjekin

duhet bërë në sheshin e Një vizitë e detyrueshme bukur Grote Markt (sheshi i madh). Kjo është edhe

qendra historike e qytetit, me ndërtesa të shekullit të

XVI. Rrotull tij gjenden shumë atraksione, si: Koninklijk,

Muzeu Lagjja Latine është ajo i Arteve të Bukura tëAntverpit. që duhet për fashionistat,

sepse vitrinat janë të mbushura me këpucë, rroba dhe bizhuteri që do t’ju lënë

me edhe në lagjen e modës gojë hapur. Bëni një shëtitje Modenatie, që ndodhet në kryqëzimin e rrugëve

Nationale dhe Drukkerijstraat. Këtu do të shihni edhe Institutin

e Modës (MOMU) dhe e Modës së Flandrës, Muzeun Akademinë e Modës.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.