3. Birmingam, Britani e Madhe

Intervista - - TURIZËM -

Ky qytet është një destinacion gastronomik për ata që adhurojnë kuzhinën e mirë. Vendlindja e J.R.R. Tolkienit dhe Ozi Osburnit, do t’jua fitojë zemrën me kanalet e saj, arkitekturën dhe gastronominë, pasi është qyteti me më shumë yje Michelin se të gjitha qytetet e Britanisë së Madhe (me përjashtim të Londrës, sigurisht).

Banorët e tij quhen “Brummies”, sepse Birmingami ka nofkën “Brum”. Qyteti mori zhvillim në mes të shekullit XVIII dhe më pas, me revolucionin industrial.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.