Konservatorët amerikanë janë më të dhënë pas pornografisë

Intervista - - INTIMITET -

Kara Mekinis dhe Gordon Hodson janë autorët e një raporti mbi lidhjen mes konservatorizimit fetar dhe politikës të kërkimit të seksit në internet. Duke analizuar situatën në SHBA, ata vunë re se janë shtetet më konservatore ato që shohin më shumë pornografi. Kjo tregon edhe një herë paradoksin e shoqërisë amerikanoveriore, që, nga njëra anë zotëron indus- trinë më të madhe të filmave X në botë dhe, nga ana tjetër, ka një komunitet fetar konservator kristian shumë aktiv (pa folur për skandalet e shumta seksuale të politikanëve). Kulmi i kësaj hipokrizie ishte kur një afishe e madhe e sitit porno, Pornhub, u gjend në mes të Times Square të Nju Jorkut në fillim të tetorit dhe u hoq prej andej vetëm pas disa ditësh.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.