Origjina dhe mitet e gatimeve të Krishtlindjeve

Mund të hahet Krishtlindjeve 3. Pema e 7. Torta japoneze e Krishtlindjeve është me luleshtrydhe dhe krem

Intervista - - ENCIKLOPEDI -

A e dini pse ne hamë monedha çokollate, apo vëmë monedha në kekun (apo byrekun) e Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri? E dini pse gratë japoneze, të njëfarë moshe, quhen “vajzat e tortës të Krishtlindjeve’? Lexoni shkrimin tonë, për ta mësuar...

Pema gjithmonë jeshile, me frutat e kuqe ( ose të bardha) është sinonim i festave dhe u shkakton gëzim, por edhe frikë njerëzve që gjenden poshtë saj, sepse tradicionalisht, dikush ka të drejtë të të rrëmbejë një puthje. Por druidët (magjistarët e keltëve të lashtë) besonin se ato kishin fuqi shëruese dhe mund të përdoreshin për të shtuar pjellorinë, gjë që nuk këshillohet sot, sepse si frutat, ashtu edhe gjethet, janë helmuese.

gjejanë bredha, ve, zakonisht, Krishtlindje C, që Pemët e i mirë i vitaminës

janë një burim Rexhepi (me thet e të cilëve Rene

Shefi i kuzhinës, restorantin e forcon imunitetin. Maqedonisë

), në shqiptarët e botë,

i mirë në origjinë nga më

si restoranti i cili mbahet se miliona tij “Noma”, dihet

veta dhe, meqë të në recetat e t’i bënit një

do i përdor ato periudhë, ju

priten në këtë pas grijini e drurë bredhi dhe më Thajini gjethet

pulës, njësoj mirë edhe mjedisit. apo

mishin e derrit një erëzpër Përdoreni edhe për të përdorini si rozmarinën.

ose futini në siç do të përdornit me limon,

në një shurup zbukuruar pjatat,

të mirë. të marrë aromë vodka, që ajo

Edhe ëmbëlsira festive japoneze ndryshon nga ajo që hahet në vende të tjera. Ata preferojnë diçka më të lehtë, një tortë të fryrë me çokollatë, luleshtrydhe dhe krem shantiji. Kjo, zakonisht, hahet në vigjiljen e Krishtlindjeve, por kurrë më vonë, sepse çdo tortë që ngelet pas kësaj kohe, quhet e tepërt. Kjo është edhe arsyeja pse vajzat japoneze beqare, pas moshës 25 vjeçare, quhen “vajzat e tortës së Krishtlindjeve”, ngaqë konsiderohen të mbetura!

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.