Ta nxjerr vëllain jashtë, apo jo?

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

- Ta kishe nxjerrë jashtë me kohë, çfarë pret?!

sa.

Jasmina Kra-

- Nuk është e vështirë, 1 dhe 1 bëjnë dy, vëlla, miq, mikesha kushërinj, motër çfarë të jetë, nuk duhet të pranosh asnjë, iku koha kur bënim mirë. Sot, kalojnë lumin të dh.... kalin, i thonë. Janë të rrallë vëllezërit e motrat tamam. Fatkeqësisht ka ardhur koha ku nuk njohin zemër të afërm, të dashur në jetë, apo në je motër apo vëlla. Jetojmë në një kohë materialiste, pa zemër, pa ndjenja e kryesisht këta tipa vendosin e bëjnë ashtu pikërisht te motra e te vëllai se e dinë lemzen. Shtrëngoje zemrën e i thuaj “udhë të mbarë, dili ballë jetës vetë”, është edhe 26 vjeç! Ai vëllai që do të martojë motrën, nuk do të të ndante nga ai që doje. Ndershmëria e fytyra është një dhe e mbajmë të pastër. Mendoj se edhe prindërit kanë shumë faj që ta lënë e të prishin punë. Të ishte korrekt, punëtor, i ndërgjegjshëm ia vlen, dakord, e ndihmon vëllain, por kur të shkatërron e nuk di të mbajë vendin e vet, tregoji rrugën dhe vendin. “Hajde, në punën tënde”, i thuaj vëllait. Një herë, më shumë do të ta dijë për nder. Të uroj gjithë të mirat!

- Jo po, kur s’ka thënë “të të martojë komshia”?! Po pse, nëna e babai je ti që të mbash atë idiot? Nxirre jashtë dhe mos pyet, se ai nuk zë mend. Ai ka për të ikur kur të të mbarojnë paret ty, kështu që i bie të mbeteni në diell të dy.

manaku

Jasmina Krasa.

ca Hajredini.

Vjoll-

- Nëse është e vërtetë, mënyra më e zgjuar është që t’i thuash që nuk po paguhesh, punon, por nuk merr lekë. Gjithmonë “s’kemi lekë, s’kemi lek për të blerë ushqime” dhe do të mërzitet e do të ikë vetë. Vetëm kështu e nxjerr jashtë pa u bëre e keqe me vëllain.

Dritan Ku-

- Këto vuajtje i kemi vuajtur shumica e emigrantëve. Ikin vitet, pastaj do vijë koha kur yt vëlla do bëjë familje, kurse ti do jesh beqare. Duke ndihmuar vëllain, harron vet-

ti.

Jori Fier.

en tënde.

- 30 vjeçe? Ke kohën të mendosh për veten tënde!

- Sa më parë, aq më mirë! Çdo njeri ka jetën e vet.

Enka Hyko.

Ilir Rovi Prif-

- Unë do të të kisha këshillu ta nxjerrësh jashtë sado ta duash, tët vëlla. Ti e ke mësuar keq, duhet ta shikojë se si fitohet leku vetë. Kësaj i thuhet, “unë me bukë e ti me gurë”, mirëpo sipas mendimit tim, ti duhet ta largosh atë nga vetja se ai të ka motër, por të konsideron si shërbëtore. Ai nuk vjen kurrë në vete se nuk është i vogël, 26 vjeçar. Ne në Kosovë i themi “ka gjetë shesh dhe bën lesh”. Ti del punon, ai argëtohet dhe për më tepër, të ka ndarë nga i dashuri dhe këtë e ka bërë për interesin e vet, sepse po të martoheshe ti, kush do ta mbante atë? Prandaj ta ka larguar djalin që doje. Nxirre nga shtëpia se kurrë nuk do të bëhesh rehat. Të përshëndes dhe nëse dëshiron thjesht dhe miqësisht të njihemi, unë ju përshëndes nga Prizreni dhe kam këtë email: deni_ 01_ 05@ hotmail. com

Vëllai nuk është i vogël, fol me të dhe shpjegoja ashtu siç është realiteti, që ai po ta bën lëmsh jetën ty dhe nuk po të them ta nxjerrësh jashtë në kuptimin brutal, por siguroji një punë tjetër dhe një shtëpi me qira që mund ta përballojë dhe thuaji t’i dalë zot vetes. Normal që ti do ta ndihmosh pak në fillim sa të sistemohet, por nëse vazhdon kështu, do mbetesh gjithmonë në udhëkryq dhe nuk do zgjidhësh gjë. Të shtëpisë të thonë “duro”. E pse të durosh kur ti i ke dhënë mundësi atij? Pastaj, kështu ai do të llastohet më keq e do të mësohet me këtë situatë. Më beso, e kam nga përvoja personale. Duhet t’i bësh të kuptojë t’ia dalë vetë mbanë e jo në kurrizin tënd. Uroj të gjesh një zgjidhje sa më shpejt, pasi të kuptoj shumë mirë.

-

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.