Si ndikon duhani në pamjen dhe në jetën tuaj?

Intervista - - SHENDET -

Mbase burimi i rinisë nuk ekziston, por me siguri, ekziston mënyra si t’ia shtoni vitet vetes suaj. Pirja e duhanit ndryshon lëkurën, dhëmbët dhe flokët në atë mënyrë që ju bën të dukeni më e plakur. Ama, ai ndikon jo vetëm te pamja e jashtme, por edhe te mushkëritë, zemra, kockat, etj. Ja, çfarë thonë specialistët:

Shihni me kujdes foton e paraqitur

dhëmbëve. Lajmi i mirë është se këto njolla kanë tendencë të largohen, kur e lë duhanin.

Të gjithë, me kalimin e moshës, krijojnë rrudha rrotull syve ( këmbët e pulës), por këto rrudha janë më të thella te duhanpirësit. Nxehtësia e cigares që digjet dhe picërrimi i syve për shkak të tymit, kontribuojnë në rrudhat rrotull syve. Ndërkohë, substancat e duhanit shkaktojnë dëmtime të brendshme të strukturës së lëkurës dhe enëve të gjakut rrotull syve.

Kockat e brishta sin mundësitë për të pësuar infarkt. Te burrat që pinë duhan, pakësimi i fluksit të gjakut mund të shkaktojë probleme të ereksionit. Reduktimi i aftësive

sportive Ndikimi i duhanpirjes në zemër dhe mushkëri ndikon pengojnë një atlet. Cilidoqoftë sporti juaj i preferuar, mënyra më e mirë për të shtuar performancën tuaj, është të lini duhanin. Probleme me riprodhimin

Gratë që punë duhan, e kanë më të vështirë të mbeten shtatzënë dhe të lindin një fëmijë

Njollat e moshës

Njollat e moshës janë disa njolla me ngjyrë më të errët në lëkurë, të cilat shfaqen kryesisht në fytyrë dhe në duar. Çdokujt mund t’i dalin njolla të tilla nga qëndrimi për një kohë të gjatë në diell, por duhanpirësit preken më shumë. Në figurë tregohet se si binjakja djathtas ka kaluar shumë kohë duke pirë duhan dhe duke bërë banjo dielli, ndërsa ajo majtas, jo.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.