Yllka Qevani: Miqtë i kanë shtuar pretendimet...

Intervista - - AKTUALITET -

Një gjë është e sigurtë: Përveç aftësive në kuzhinë, ai do të përmendet patjetër, sa herë të flitet për këtë edicion të Master Chef, do të jetë edhe karakteri i saj karizmatik dhe gjallëria. Një grua që di të jetë familjare, nënë, të

Blerina Çizmja: - Përshëndetje Yllka! Si kanë qenë ditët e tua pasi u largove nga Master Chef?

Yllka Qevani: - Ditët e mia pas Master Chefit? Shumë të qeta, të mbushura me punë, familje dhe miq.

- Çfarë ka ndryshuar për mirë dhe për keq ky spektakël në jetën tënde?

- Ndryshime ka vetëm për mirë. Falë tij, kam njohur njerëz të rinj dhe kam mësuar më shumë për kuzhinën.

- A kanë më shumë “besim” vajzat tani te “gatimet e mamit”?

- Po! Më shumë besim jo vetëm te gatimi i mamit, por edhe te këshillat kulinare të mamit. - Të tipit? - Po ja, për shembull, perimet të bëjnë mirë! Kështu thonë shefat...

- Dhe, me gjithë atë “reklamë” që iu bë duarve të tua si kuzhiniere, mendon se do të shtohen miqtë në shtëpinë tënde tani?

- Miqtë në shtëpinë time nuk punojë dhe të marrë pjesë gjithashtu në një spektakël që do impenjimin e vet, ama, nuk ka impenjim, lodhje dhe, sipas Yllkës, as frikë, aty ku ka pasion! Asaj i pëlqen të përgjigjet shkurt, ama, edhe në këtë mënyrë, të thotë gjithçka dhe ashtu si ajo e mendon. Në fund të fundit, kjo është Yllka e Master Chef! do të mungojnë kurrë, në fakt. Ajo që ka ndryshuar është se tani janë shtuar pretendimet e tyre. ( Buzëqesh)

- Yllka, jam kurioze të di, çfarë mendove në momentin kur të thanë se e kishe “fituar” përparësen e Master Chef?

- Mendova: “Sa mirë! Ia dola! U pëlqeu!”… Pastaj mendova: “Ooooo, tani më duhet të merrem seriozisht me garën!”… Veç kësaj, u bëra edhe me një përparëse më shumë në shtëpi.

- Me çfarë pritshmërish u fute në spektakël? A mendove në ndonjë moment se ti mund të mbaje titullin Master Chef?

- Asnjëherë nuk kam menduar se mund ta fitoja titullin! Unë vij nga gatimi shtëpiak, pa eksperienca restorantesh, pjatash artistike, shkollimi... Pritshmëria e vetme ishte se deri ku mund të shkonte pasioni im.

- Nëse do ta kishe marrë këtë titull, si do ta kishe “përdorur” atë?

- Nuk e kam menduar ndonjëherë, madje as plane nuk kam bërë; sa për përdorimin… ka mundësi të pafundme.

- E dimë tashmë se kuzhina për ty është thjesht një pasion, por le të supozojmë se do të vijë një moment në jetën tënde, kur do të duhej të ndryshoje domosdoshmërisht profesion. A do të ishte kuzhina opsioni i parë?

- Në jetë, asnjëherë nuk thua dot kurrë. Sigurisht, do të ishte zgjidhja ime e parë dhe ajo më e preferuara. Nuk ka gjë më të mirë sesa të bësh një punë e cila shkon mirë me pasionin tënd.

- Në ditët kur një puntatë kishte mbaruar dhe ju ishit në pritje të tjetrës... unë ju imagjinoj të gjithëve duke gërmuar receta kuzhine në internet. Ma konfirmon imagjinatën?

- Pjesërisht e vërtetë. Unë, në internet shikoj shpesh receta të cilat nuk i zbatoj asnjëherë, sepse i ndryshoj sipas mundësive të mia… Pas për-

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.