Kush blen ende televizorë?

Intervista - - ENCIKLOPEDI -

Përbërësit Për brumin: 600 gr miell gjalpë kripë ujë sa të marrë niseshte për petët Mbushja: 1 kg presh i prerë hollë 400 gramë brokoli (koçanët e trashë) 200 gramë djathë 3 vezë 1/2 filxhan çaji vaj ulliri dhjozmë (nenexhik) kripë, piper Përgatitja Përziejmë miellin me pak kripë. Hapim një gropë në mes e hedhim ujë. Zëmë brumin dhe e ndajmë në 14 ose 16 topa, që i lëmë mënjanë të “çlodhen” 30 minuta.

Ndërkohë, lajmë e presim hollë preshin. E kavërdisim në fillim sa të thithë lëngjet e tij, pastaj i hedhim vajin. Shtojmë në fund ujë ( ose edhe pak qumësht) dhe e ziejmë. Hedhim kripë e piper. Kur

Gjithnjë e më pak persona blejnë televizorë, ndërkohë që ekranet e tjera (tabletet, smartphone, kompjuteri, etj.) vijnë duke u shtuar. Sipas një statistike evropiane të fillimit të vitit 2014, 96,7% e shtëpive janë të pajisura me të paktën një televizor. Ky nivel është 0.9% më i ulët se një vit më parë, ndërkohë që në gjashtëmujorin e dytë ai është ulur edhe me një 0.5% tjetër, duke e çuar shifrën në total me 1.4% më pak. Megjithatë, televizori mbetet objekti elektromenaxher më i përhapur, para kompjuterit, i pranishëm në 80,3% të shtëpive ( 1.5% më shumë se një vit më parë), tabletin me prekje ekrani (në 32% të shtëpive, 3.3% më shumë), apo smartphone (59.35. Plus 3.4%). Sipas statistikave, profili i familjeve që nuk kanë televizor është «më i ri se mesatarja, shpesh i përbërë nga një person i vetëm» dhe «u përket shpesh, por jo ekskluzivisht, kategorive shoqërore dhe profesionale të ngritura». te jetë gati e lëmë të ftohet, rrahim vezët dhe i përziejmë me preshin. Shtojmë edhe dhjozmën.

Koçanët e trashë të brokolit ( lulet e njoma mund t’i bëni sallatë), pritini në copa të vogla dhe vërini të ziejnë bashkë me preshin.

Hapim një top brumi me pec, sa një pjatë filxhani, e lyejmë me gjalpë dhe e lëmë mënjanë. Po kështu, hapim edhe gjithë petët e tjera duke i lyer në mes me gjalpë (me përjashtim të petës së fundit). I ndajmë në dy pjesë dhe i hapim në dy peta të mëdha, pak më shumë se tepsia, ku njëra do të jetë poshtë dhe tjetra, lart. Në mes, hedhim përzierjen e preshit, me brokoli, djathë dhe vezë. E shtrojmë petën e dytë mbi mbushjen dhe kthejmë anët, duke e mbyllur kështu byrekun. Hedhim sipër vaj dhe e vëmë të piqet në 180 gradë, derisa të marrë ngjyrë të artë në kafe.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.