Nyepi (viti i ri balinez), Bali

Intervista - - TURIZËM -

Në festivalin më të madh të ishullit indonezian të Balit dëbohet me potere viti i vjetër dhe i urohet mirëseardhja vitit të ri. Në ishull, bëhet më shumë zhurmë një ditë para Nyepit, dita e ashtuquajtur Tavvur Agung Kesanga. Fshatarët e veshur me rroba tradicionale grumbullohen në qendrat e qytetit, luajnë muzikë dhe ofrojnë dhurata ushqimore dhe lule ogoh-ogoh, të cilët janë kukulla të stërmëdha si përbindësha, me gishta kërcënues e sy të shqyer.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.