Ekuinoksi i pranverës, Çiçen Itza, Meksikë

Intervista - - TURIZËM -

Në rrënojat e qytetit-tempull, Çiçen Itza, ndërtuesit e piramidës së famshme, El Castillo kanë bërë një mrekulli që do të shkëlqejë në shekuj, edhe më gjatë se civilizimi maja. Aq i saktë është ndërtimi arkitektural i piramidës, saqë gjatë ekuinoksit pranveror, kur dita dhe nata janë pothuajse të barabarta në të gjithë botën, dielli i mëngjesit dhe i pasdites shkakton iluzionin dritë-hije të një gjarpëri që ngjitet apo zbret nga shkalla e piramidës.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.