Holi, India veriore dhe Nepal

Intervista - - TURIZËM -

Festivali hindu më i zhurmshëm dhe i gëzueshëm është Holi, në të cilin i jepet lamtumira dimrit dhe me një ylber ngjyrash, i urohet mirëseardhja pranverës. Në Indi ai festohet kryesisht në veri të vendit dhe njihet me emrin Festivali i Ngjyrave, për shkak të zhurmave që bëhen në ditën finale të Holit, ku të vegjël e të mëdhenj dalin në rrugë dhe i hedhin njëritjetrit pluhura plot ngjyra.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.