Tulipanët e Keukenhofit, Amsterdam

Intervista - - TURIZËM -

Botanistëve, adhuruesve të luleve dhe turistëve, u pëlqen të bëjnë pelegrinazh çdo vit në një nga parqet me lule më të famshëm në botë, Keukenhof. Kështu, do të dëgjoni “oh” dhe “ah” nëse do të shëtisni nëpër radhët me tulipanë, orkide delikate dhe lule të tjera që ngjajnë si flokë bore. Ky park ndodhet në qytetin e Lisses, në një distancë të shkurtër me autobus nga Amsterdami dhe ai tërheq çdo vit afro 800 mijë vizitorë nga e gjithë bota gjatë tetë javëve që është i hapur, nga prilli në maj, për t’u treguar atyre 7 milionë rrënjët e tulipanëve që mbillen aty çdo vit.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.