Dita e Shën Patrikut, Dublin, Irlandë

Intervista - - TURIZËM -

Kudo ku ka komunitet irlandezësh në botë, bëhet edhe festivali i Ditës së Shën Patrikut, me birrë jeshile, veshje jeshile dhe argëtim, por festa e shenjtit mbrojtës të Irlandës bëhet në mënyrën më origjinale në kryeqytet, në Dublin. Gjatë festivalit më të madh irlandez, mijëra njerëz grumbullohen në rrugët e qytetit deri në qendër, për të “nderuar” shenjtorin që thuhet se dëboi nga Irlanda gjarpërinjtë.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.