Rikrijimi i Kryqëzimit, Filipine

Intervista - - TURIZËM -

Nëse mendoni se filmi i Mel Gibsonit, “Pasioni i Krishtit”, kishte pamje të rënda, atëherë mjafton të kaloni një Të Premte të Mirë në qytetin filipinas të San Fernandos dhe do të ndryshoni mendim. Në këtë ditë, të krishterët fanatikë rikrijojnë ditët finale të Jezu Krishtit dhe vdekjen e tij, gjë që nuk është një pantomimë e thjeshtë. Më shumë se 20 njerëz mbajnë në supe kryqe të mëdhenj, të drunjtë dhe i tërheqin ato nëpër rrugë, duke fshikulluar veten ose të tjerët e duke krijuar kështu një spektakël të përgjakshëm.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.