10 sëmundje të rënda që i parandalojnë vaksinat

Intervista - - SHENDET -

ngjitës apo ish shumë sëmurë kollitet mushkër njeri i sëmuri. n nga i infeksio kur një Një në ajër e të prekur afër fruthit kalon sipërfaq

një tij kur janë në prej Virusi i 2 orë

ë deri në 90%, preken mbijetoj ar,pra vdemund të imunizu dhe

janë të trurit teshtin.Ai që nuk enjtje mijë

njerëzve ni, çdo vit, 48 e pneumo Shumica infektua r. shkaktoj ë

fruthi të mund të sëmures hin nga një njeriu Fruthi amerikan ë

tij. milionë prej it, 3-4 vdisnin vaksinim 500 vetë, kje. Para dhe 400-

hin në spital shtrohes

Sëmundje e mëlçisë, virusi i hepatitit B që shkaktohet

nga Njerëzit me hepatit dhe në lëngjet B e kanë virusin

e tjera të trupit. në gjak shpërndajnë Të rriturit zakonisht atë nëpërmjet shiringave

e seksit. Një grua të përdorura,

shtatzënë mund apo atiti B është 100 t’ia kalojë fëmijës.

herë më ngjitës Hepkakton SIDA-n. sesa virusi HIV,

që shmëlçisë Ai mund të shkaktojë

apo sëmundje kancerin e jenë të tjera të rënda vdekjeprurëse. të saj, që mund

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.