Së shpejti, në treg, ilaçe me bazë kanabisi

Intervista - - SHENDET -

Së shpejti mund të hidhen në treg ilaçet me bazë kanabisi, ndonëse disa kanë frikë se ky vendim është hapi i parë drejt legalizimit të tij. Ndërkohë që në disa vende europiane është legalizuar tashmë tregtimi i ilaçeve me bazë kanabisi, në shumicën prej tyre, këto ilaçe janë ende të jashtëligjshme. Kanabisi, pra, nuk do të konsiderohet vetëm si një drogë, por edhe si një substancë aktive terapeutike. Kanabisi ka shekuj që përdoret për qëllime mjekësore në disa zona të botës dhe tashmë, ai mund të jepet si një ilaç kundër dhimbjeve, ilaç relaksues ose kundër të vjellave. Në Europë, ekzistojnë ilaçe që përmbajnë kanabis, veçanërisht për të reduktuar dhimbjet apo efektet dytësore të pacientëve të prekur nga skleroza në pllakë, nga SIDA, apo kanceri.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.