Yetje - ërgjigje ër seksin

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

- Masturbimi është një proces që do ta kalojnë 98 për qind e meshkujve, sidomos në periudhën e fillimit të pubertetit e deri në martesë, kur jeta seksuale bëhet e rregullt. Në këtë rast, mund të themi që masturbimi nuk është i dëmshëm për vetë mashkullin. Ai nuk është shkaktar i impotencës suaj, për të cilën duhet të bëni një vizitë tek andrologu.

- Kam ndërprerje të menjëhershme të ereksionit. Nga se vjen kjo

Dr. Evi Dani, seksolog-androlog

gjë? Theksoj që këto kohë kam qenë pak i lodhur...

- Ndërprerja e menjëhershme e ereksionit tregon se ky çrregullim ka natyrë psikogene. Rënia e aktivitetit seksual në mënyrë graduale është organike. Siç e shpjegoni ju, se jeni dhe pak i lodhur, mendoj se e keni të një natyre psikogene, gjë të cilën e dëshiroj edhe unë. E them këtë sepse mjekimi i çrregullimeve psikogene ka më shumë rezultat. Sidoqoftë, duhet të bëni një konsultë për të përcaktuar më me saktësi shkakun, në mënyrë që edhe mjekimi të ketë efekt.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.