A të bën tiroidja të shtosh në peshë?

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

- Doktor Dashamiri, përshëndetje! Dua të di, a ndikon tiroidja në shtimin në peshë? Theksoj që jam vetëm 27 vjeçe dhe vë re një rritje në peshë.

Dr. Dashamir Gjergji endokrinolog-dia- betolog: - Do të ishte mirë të bënit një vizitë tek endokrinologu, për të qenë më i saktë nëse bëhet fjalë vërtet për ndonjë çrregullim të papritur të gjendrrës tiroide. Zakonisht, nëse gjendrra tiroide sekreton hormone me pakicë dhe nuk funksionon siç duhet, kjo sjell shtim në peshë, lodhje dhe plogështi. Duhet të bëni patjetër një bilanc mbi gjendrrën tiroide, si dhe një analizë gjakut T4, TSh. Rezultatet e analizave tregojnë nëse kemi të bëjmë me çrregullim të gjendrrës, apo jo dhe nëse është ky, shkaku i shtimit tuaj në peshë.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.