Nuk e prisja këtë prej tim shoqi!

Intervista - - RREFIME MEKATARESH -

Nuk e kam të lehtë të flas për lidhjen time me Arjanin. Tashmë kanë kaluar shtatë vjet nga koha kur jemi ndarë dhe unë nuk dua t’i rikthehem atij kujtimi që në fakt, më vret thellë në shpirt. Megjithatë, mendova se ndoshta fakti që do të hapem në gazetën tuaj do të më ndihmojë të ndihem më mirë dhe t’i shpëtoj ndjesisë që provoj sa herë kujtoj atë që ndodhi mes nesh. Askujt nuk i kam folur për ndarjen tonë, megjithëse shumë nga njerëzit e mi më të afërt ishin në dijeni të ndjenjës që na lidhte e na mbante në pjesën më të madhe të kohës së bashku. Në atë kohë, ndihesha si e fejuar. Kishim filluar të dilnim bashkë hapurazi dhe megjithëse lidhja jonë nuk ishte “zyrtarizuar”, siç thuhet, prindërit më pyesnin shpesh për të, madje edhe e kishin takuar Arjanin dhe u kishte pëlqyer.

Deri këtu, duket sikur gjithçka shkonte më së miri, por në fakt, do të ndodhte diçka që do t’i jepte fund ëndrrës sime për të krijuar familje me të dashurin tim. Gjithçka nisi në momentin kur nëna e Arjanit u vu në dijeni të lidhjes sonë. Arjani më kishte folur shpesh për të dhe unë kisha krijuar përshtypjen se ajo ishte një grua shumë posesive, madje në mënyrë instiktive ndjeja një lloj frike ndaj asaj gruaje që në fakt, nuk e njihja. Arjani fliste me shumë dashuri për të, por kjo nuk më bindte. E kuptoja se dashuria që ndjente ai për nënën e tij ishte më shumë se kaq. Ishte si një lloj adhurimi i verbër. Fjala e saj ishte ligj për të dashurin tim. Shpesh kishte ndodhur që ai të më linte në mes të rrugës dhe më largohej në mënyrë të rrufeshme vetëm e vetëm sepse e ëma i telefononte për t’i thënë se i duhej të shkonte te një kushëri, apo se i duhej të bënte pazar… Pas një telefonate të tillë, ai harronte se unë ekzistoja, por nisej urgjentisht drejt zërit që e thërriste nga ana tjetër e telefonit, si një qen besnik. Nganjëherë më dukej si i hipnotizuar. Një herë madje më la në një dhomë moteli, pasi pikërisht në mes të një marrëdhënieje intime, e ëma i telefonoi për t’i thënë se duhet ta çonte me makinë deri në lagjen

Jam një grua si gjithë të tjerat, e martuar që prej pesë vjetësh. Burrin e mora me dashuri dhe ishte dashuria ime e parë. Unë e doja shumë atë, po nuk e di nëse më ka dashur edhe ai po aq shumë. Tani nuk e besoj gjithsesi...Mendoj se po ta duash shumë dikë, nuk ke pse e tradhëton, nuk ke pse ia lëndon shpirtin. Ju do të thoni se është thjesht seks dhe seksi në një çift zbehet me kalimin e kohës, por ai nuk është gjëja më e rëndësishme. Pastaj, po të duash, e bën edhe atë më interesant, gjen gjëra të reja, eksperimenton.

Në familjen time ishim edukuar në mënyrë shumë strikte përsa i përket kësaj çështjeje. Mamaja ime thoshte se gruaja duhet të jetë e virgjër kur të martohet dhe duhet ta ruajë nderin e saj për vete në radhë të parë. Kështu ishte dikur, sepse tani gjërat kanë ndryshuar. Po ç’të bësh kur burri të del ndryshe nga sa e ke imagjinuar? Mund ta merrni me mend edhe vetë sa e doja tim shoq. Në krye të dy vjetësh u bëmë edhe me fëmijë dhe vajza ishte drita e syve tanë. E donim shumë që të dy, bile më duhet të pranoj se im shoq është baba shumë i mirë. Megjithatë edhe në familje tonë filluan disa ndryshime. tjetër, te vëllai i saj. Në atë kohë nisa madje të besoja edhe te magjitë. Mendoja se një njeri normal nuk mund të sillet në këtë mënyrë dhe isha më se e sigurtë se ajo i kishte bërë një magji djalit të saj, që ai të mos mund të shihte njeri tjetër veç saj. Kisha dëgjuar histori të ngjashme, kisha dëgjuar për djem që nuk mund të kryenin as marrëdhënie intime me gratë e tyre, pikërisht nën presionin psikologjik të nënës, ndaj nisa të ndjeja një frikë të justifikuar, se marrëdhënia jonë shumë shpejt do të merrte fund.

E terrorizuar nga kjo ide, vendosa të flisja me mamanë time. Pasi më dëgjoi deri në fund, ajo më tha se kisha shumë të drejtë që trembesha, por edhe më këshilloi të bëja gjithçka që ta tërhiqja pas vetes të dashurin tim. Më tha se vetëm unë mund ta bëja këtë. Më tha madje edhe diçka të tmerrshme, më tha se zakonisht, kur grave u vdesin burrat në moshë të re dhe ato e lidhin jetën me fëmijën (sidomos kur ky është djalë), atëhere fillojnë ta kërkojnë figurën e munguar të burrit te fëmija i Në fillim seksi mes nesh kishte qenë i kënaqshëm, të paktën kështu mendoja unë, meqë ishte eksperienca ime e parë. Im shoq tregohej i kujdesshëm ndaj meje, por me kalimin e kohës ai filloi të ftohej. Nuk bënim dashuri më aq shpesh dhe me aq pasion si më parë, bile dalëngadalë duhej ta bëja gjithmonë unë hapin e parë, sepse ai nuk kujtohej...Disa herë edhe e detyroja veten time, sepse nuk doja të ftoheshim në këtë mënyrë. Sigurisht edhe lindja e vajzës kishte sjellë ndryshime në këtë drejtim. Tani, pas shumë kohësh, kur risjell në mend ato ditë, mendoj se ai ka dashur të më lërë, por nuk ka gjetur guximin e duhur. Për këtë arësye mendoi të më tradhëtonte, që të isha unë ajo që do të lija. Mora vesh se në punën e tim shoqi kishte ardhur një grua e re. Ishte e martuar dhe kishte edhe ajo një vajzë, si ne. Këto m’i tregoi burri. Pastaj më tha se vajzën e kishte bërë me një burrë tjetër, jo me të shoqin, se nuk e donte të shoqin, i cili dyshonte për atësinë e fëmijës. Në atë kohë unë fillova t’i bëja pyetje vetes: cila ishte tyre dhe bëhen xheloze për çdo lidhje që ai mund të ketë me femra të tjera.

Më habiti arsyetimi i mamasë sime, që i ngjante aq shumë atyre që kisha lexuar në librat psikologjikë, të cilët, për fat të mirë apo të keq për mua, më tërhiqnin shumë. Kështu pra, unë vendosa të bëja gjithçka vetëm e vetëm që Arjani të kthente kokën nga unë përfundimisht, të mund të më shihte edhe mua dhe jo vetëm nënën e tij, ta kuptonte se në jetën e tij duhet të linte pak vend për gruan e tij të ardhshme.

Kur e mendoj tani, nuk di në nuk isha unë e zonja apo thjesht, presioni i nënës së tij qe më i fortë se dashuria dhe përpjekja ime, por në të vërtetë, unë nuk ia dola dot ta tërhiqja Arjanin pas vetes. Ai më trajtonte si një princeshë të vogël, për sa kohë ishim vetëm ne të dy. Më puthte e më mbante në krahët e tij si një kukull, për sa kohë nëna e tij nuk i bënte një telefonatë fatale, pas së cilës unë mbetesha mënjanë, e harruar dhe e përbuzur.

Pikërisht duke kujtuar këtë periudhë, nis të ndihem keq. ajo grua që i hapej aq shumë tim shoqi dhe i tregonte të fshehtat e familjes së saj? Çfarë familje ishte kjo kështu? Sigurisht fillova të mendoja keq për këtë femër, sepse ju thashë se kisha marrë një edukatë krejt tjetër në familje. Por im shoq, mesa dukej, nuk mendonte ashtu. Siç duket këto tip grash atij i pëlqenin, bile i dukeshin të çliruara nga paragjykimet (ashtu siç është edhe vetë). Mbase do të kishte qenë më mirë të martohej me një të tillë, të shihte se çfarë familje “të lumtur” do të kishte!

Nga natyra jam tip skeptik bile, edhe kur zemra dyshon në një gjë, mendja më thotë të pres, derisa ta vërtetoj mirë e mirë, që të mos kem asnjë dyshim. Një ditë dëgjova tim shoq që fliste në celular me zë të ulët. Në ato kohë e kisha vënë re edhe që largohej nga shtëpia orar pa orar dhe unë fillova të bëhesha xheloze. Deri në atë kohë nuk isah bërë xheloze, sepse ai nuk më kishte dhënë shkas. Edhe sot e kësaj dite, kur xhelozia ime nxjerr krye herë pas here, i them vetes se nuk jam xheloze e sëmurë, se fund i fun- I ngjante vështrimit të një bishe.

- Jo, - më tha. – Nuk ke për ta bërë këtë!

- Sigurisht që po. – iu përgjigja. – Sigurisht që do të shkoj. Nuk mund ta shpenzoj jetën time me një njeri të dobët Në atë kohë kisha lënë mënsi ti dhe nëse ti kurrë nuk do ta janë çdo punë time, kisha nimarrësh vendimin për ta zyrsur të bëhesha pasive ndaj çdo tarizuar lidhjen tonë, atëhere do synimi që kisha në jetë, nditë të ndihmoj unë. Do t’i tregoj hesha pesimiste, nisa të dobëunë nënës tënde ose do të iki sohesha dhe sa më shumë e fare nga jeta jote. shikoja që po dilja e humbur - Atëhere ik! – më tha ai, në luftën time, aq më shumë me qetësinë më të madhe. fiksohesha pas Arjanit dhe pas - Çfarë? – gati klitha. – si idesë se unë duhet të bëhesha ma thua kaq thjesht? Ti, nuk më patjetër gruaja e tij. Një herë

Nukdomundaatëhere…t’ithoja asgjë më shumë të vetme që i kisha folur për

misht me-sjelljenTëdua –e thatij, ai,por- pormegjithëseunë këtë, ai më pa si i trembur, më

arrija nuktashuajamund tëdashurinëmartohemqëmendjejaty. tha se më donte, por se nuk

refuzimi,Nënaishteime ndezurnukdo edhetëpranontemëshumë. mund… e besoni dot, nuk

do të kurrë.trondistePrandaj,përfundimishttëlutem,nësejo vetëm mund t’i tregonte nënës së tij

Arjanitnukdhemundtënënëstëvazhdoshsëtij, meqë mua,aqshumë se ai kishte rënë në dashuri me

të shkojasiçketë vazhduartakojanënëngjer emëtij,sot,pa një vajzë, megjithëse ishte plot mund të ikësh e të më lësh të

zënkës së fundit që kishim patur, 31 vjeç.

arsyetimiqetë…itij dhe ne po vazhdonim Është e çuditshme ta men

Një ditë,Nukkurmundaaiunist’i thojapërnjëasgjëshërbim dosh se sa të dobët janë nganmë shumë. Ai më kishte vrarë

shkoja në shtëpinë e tij. Megjithëse jëherë burrat, që përpiqen të

atë ditëpërfundimishtnukepatafareme sjelljenproblemetij,të krijojnë përshtypjen se janë të

deri nëporatëmegjithësemoment emëinatosurishte përdukur pathyeshëm. Arjani im nuk ishte

pikërishtvdekje,ajo,unënënanuke tij.arrijaIshtetashuajakrejt ndrys burrë. Ai i ngjante më tepër një

E kishadashurinëimagjinuarqëndjejatëgjatëpërtëe emeqë fëmije të plogësht e qaraman, më dukej se pas atij refuzimi,

përgatitur që ajo të më mbyllte edhe të kapur keqas pas fustanit të

kështu.ishteAjondezurishte njëedhegruamë shumë.ethatë, së ëmës.

flokë tëAtëherethinjur moraqëishkoninnjëvendimgjerteqësupet. Doni të dini si veprova unë

në shpirtdotëpërtrondisteatënjeri,përfundimishtm’ushuajo në pasi ai më tha se nuk mund t’i

flisja,vetëmastapërshëndesja.jetëntime,por edheMbetaatësi tregonte nënës së tij për lidhjen

- KushtëArjanitjeni ju?dhe–tëmënënëspyetisëajotij,e tonë? I thashë se do ta bëja unë.

- Unë,qëaqjam…shumëDeshakisha nisurtëflisjataur-me Nuk mund ta harroj vështrimin

ajo mereja…tëdrejtë vazhdonte të më shihte që më hodhi ai pas kësaj fraze. të shpjegohesha – Jam një shoqe e Arjan toheshim bashkë, kështu që unë vendos

Buzët e gruas, papritur, lëvizën sharje, formuan një buzëqeshje.

- Hajde! – tha ajo dhe më hapi së tyre.

Ndihesha si e çarmatosur, por mund ta lija. Aty për aty mendova ç’doja t’i thoja, por ajo sërish më ta lija vërtet, por pastaj mendova për kishte thënë Arjani për të. vajzën, e cila kurrë nuk kishte për

- Nuk e di… - belbëzova. – Di të pasur një familje ashtu siç duhej, ju… nuk do të pranonit kurrë që unë kështu që vendosa ta falja tim shoq. se pse. Ju dukeni kaq e mirë!... I thashë me lot në sy se do ta falja,

Në këtë moment, gruaja qeshi por nuk do ta harroja. Pse kishte

- Pse, ju më kishit përfytyruar si vepruar ai ashtu me mua? Pse më

- Jo, por, ai është aq i lidhur kishte bërë gjënë që nuk duroja më tmerrin. Më duket sikur… shumë në botë? Mbase më thoshte

- Arjani është lidhur me mua dyfish, indirekt se nuk më donte më... – më tha ajo. – Është normale që një

Kaluan kaluar kohë që atëherë prindërit e tij. dhe unë nuk mund ta harroj atë që

- Por Arjani nuk është fëmijë! – më bëri. Atë gruan as e njoh, as dua

- Të gjithë jemi fëmijë. Edhe unë t’ia shoh surratin. Ajo ka ikur larg. E edhe unë ta kisha gjallë nënën time di që im shoq nuk ka më kontakte para saj. me të. Për fat të keq kam humbur

- Pse nuk më doni mua? – shpërth besimin tek im shoq dhe mundohem zemëruar për faktin që ajo po tregohej ta kontrolloj sa herë kam mundësi. që ajo dinte të fliste aq mirë, që Dyshoj dhe ende nuk jam e sigurtë prisja të më urrente… - Pse Arjani për dashurinë e tij. Nuk është mirë ni kurrë që ai të lidhet me mua? ta kontrolloj kështu, por është më e

- Kjo nuk ka të bëjë me mua. – fortë se unë. Të paktën kështu nuk lidhet me ty. Ky është problemi i tij më bën për budallaqe. Nuk e di si do një fëmijë? Që ka edhe grua… të veproja nëse do ta bënte përsëri,

- Çfarë? – u hodha përpjetë. por nuk kam ndërmend ta fal

- Po. Ata nuk jetojnë këtu, por Arjan pafundësisht. Edhe unë një jetë kam. Ai e do shumë atë grua që ia shkatërroi Mbase mund të gjej një njeri tjetër për të, për dashurinë e saj, por ajo që të dijë të vlerësojë ndershmërinë fëmijë, që për Arjanin është vetë jeta, dhe besnikërinë bashkëshortore. kushton shumë. – gruaja u përlot dhe

As unë nuk fola më. Nuk kisha qartë tashmë. Më kot isha inatosur “hipnotizuesja” e Arjanit tim. Ai nuk tjetër…

Që nga ajo ditë nuk e kam parë dit nuk është faji im.

Më vonë, shumë vonë e kuptova se ai i thoshte asaj në telefon fjalë të ëmbla si: “Shpirti, zemra. Ik tani se mos më dëgjon gruaja në telefon”. Mora vesh se ajo gruaja kishte vajtur në Itali, bashkë me të shoqin dhe vajzën, sepse kishte njerëzit e vet atje. Im shoq ato ditë ishte bërë tym. Megjithëse dyshoja, nuk doja ta pranoja me veten time...

Një ditë si rastësisht i hapa adresën e e-mailit tim shoqi. Ai i kishte shkruar asaj, të dashurës. I kishte rrëfyer jetën e tij dhe shpesh në letër përmendte fjalën : “Shpirti”. M’u duk sikur më ra tavani mbi kokë. Ai kurrë nuk më kishte shkruar më fjalë aq të ëmbla mua. I thirra të vinte në dhomë dhe ndërsa po qaja e akuzoja se më kishte tradhëtuar. Ai më thoshte se as vetë nuk e dintë se çfarë ndjente për atë grua, por më siguronte se nuk kishin shkuar bashkë. Kush i hante tani pallavrat e tij? U përpoq të më qetësonte, bile u përpoq të bënim dashuri bashkë. Sigurisht unë ndjenja si e ngrirë, sepse nuk doja as të më afrohej. Pastaj ai më tha se po të doja,

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.