Më fshihen testikujt

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

- Doktor Evi, së pari, ju përshëndes. Kam një pyetje për ju. Jam 40 vjeç dhe në shumicën e kohës, testikujt i kam të futur në brendësi, pra, fshihen në dimër dhe në behar kur djersis, kryesisht. Jam i martuar dhe kam dy fëmijë, por jam i shqetësuar se përse më ndodh ky fenomen dhe a ka kurim?

Dr. Evi Dani, seksolog-androlog: - I nderuar zotëri, të dyja testet janë të mbështjellë në skrotull i cili është një mbulesë muskulare dhe një muskul që quhet kremaster. Ky i fundit ka vetinë që në mënyrë refleksive, të veprojë në bazë të temperaturave. Testet e duan temperaturën e tyre më të ulët sesa temperaturën e trupit.

- Në rastin e temperaturave të ulëta, ky muskul, në mënyrë të pavullnetshme kontraktohet dhe testikujt kanë tendencën të ngjiten në drejtim të barkut. Në verë, kur temperaturat janë të larta apo futeni në vaskë me ujë të ngrohtë, testet zbresin poshtë. Siç mund ta kuptoni, nuk keni asnjë lloj problemi në ato çfarë na shkruani, sepse kjo gjë u ndodh të gjithëve.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.