Është migrena?

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

Çfarë

- Doktor Agroni, ju përshëndes! A mund të më thoni, çfarë është migrena dhe a është e trashëguar ajo?

Dr. Agron Islamaj, neurolog: Migrena është një dhimbje e fortë koke, e karakterit rrahës, në trajtë kri-

-

zash, si dhe e trashëguar nga prindërit ose të afërmit tuaj. Ky shqetësim zgjat nga disa orë, deri në 23 ditë e shoqërohet me të përziera ose të vjella, si dhe mosdurim drite e zhurme. Ajo lokalizohet fillimisht në ½ e kokës e më pas përgjithësohet në të gjithë kokën. Në varësi të këtyre shfaqjeve, ne mjekët vendosim diagnozën e saj.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.