10 këshilla për të evituar zënkat

Intervista - - INTIMITET -

bashkëshortin/en tuaj, pra, - Kujtohuni që ju e doni

çdo juaj që duhet luftuar me ai/ajo nuk është armiku kusht.

dhe butësisht. Evitoni - Thuajini gjërat në moment

tepër që diçka e tillë është lëndimin e tjetrit, aq më joproduktive.

mos përgjithësoni. Ka një - Mos e akuzoni tjetrin, as

ti nuk i rregullon kurrë çorapet ndryshim mes të thënit «

e tua në dhomë. Mund t’i e tua» dhe «I ke lënë çorapet rregullosh, të lutem?».

dilni nga dhoma dhe - Nëse ndjeni se rritet zemërimi,

evituar mënyra më e mirë për të bëni një shtëtitje. Është konfliktin.

është ashtu si është. Mos - Mos e qortoni tjetrin pse

familjen, fizikun, fenë... qortoni opinionet e tij, origjinën,

nëse nuk janë të përbashkët. por edhe fëmijët, sidomos

bini Në një moment qetësie, - Pranojini gabimet tuaja.

Kjo gjithmonë është i të dyve. dakord mbi faktin se faji

këtë dhe që njëri nga të dy ta kujtojë do t’ju lejojë, gjatë një zënke,

kusht të ka kuptim të duash me çdo të qetësojë situatën. Nuk

të gjendet E rëndësishme është vetëm provosh se ke të drejtë. një zgjidhje për problemin. fëmijëve.

para të afërmve, miqve, - Mos u grindni në publik,

je dakord duhet të shprehësh se nuk Kjo nuk do të thotë se nuk që

respekt për tjetrin para njerëzve me diçka, por, të mos tregosh i do, është diçka e rëndë. ndaj tjetrit

apo ngrini dorën. Respekti - Mos fyeni, kërcënoni, tregohet në shumë detaje.

Evitoni manipulimin, teatrot... - Jini të ndershëm ndaj vetes.

thuajini të bërtisni, qani, apo kërcënoni, Kur ndjeni se do të filloni

në këtë se çifti juaj nuk funksionon vetes se po e teproni dhe mënyrë. përn

Ideale do të ishte në moment, - Mësoni të kërkoni falje.

që keni vajtur të thoni se keni gabuar, dryshe, më vonë, mësoni keq.

atë që keni thënë, që ju vjen shumë larg, që nuk e mendonit

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.