11 monedhat më të pazakonta në botë

Intervista - - ENCIKLOPEDI -

Shumë më parë se të emetoheshin monedhat, njerëzit bënin tregti me gjënë e gjallë dhe erëza. Në kohët më të vonshme janë përdorur si mjet pagese edhe kakao dhe djathi parmezan. Këtu më poshtë keni 11 nga monedhat më të pazakonta nga e gjithë bota. hur, kështu që emetoi disa para emergjence, të quajtura Notgeld. Ato prodhoheshin nga çdo lloj materiali, që nga letra e deri tek letrat e bixhozit, rripa lëkure apo copa druri.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.