BMW zbulon veturën 5 GT që funksionon me hidrogjen

Intervista - - ENCIKLOPEDI -

Në familjen e re të “automjeteve të pastra”, veç atyre që funksionojnë me bateri elektrike klasike, kanë hyrë edhe veturat me hidrogjen. BMW e kishte provuar më parë këtë me Serinë 7 dhe sot, firma gjer- mane rikthehet më një Seri 5 edhe më inovative. BMW e ka prezantuar veturën e re në ekspozitën Ditët e Rinovimit 2015. Kjo veturë e re, e bazuar në modelin Seria 5 Gran Turismo (GT), është prodhuar me një teknologji të re të baterisë, e cila funksionon me hidrogjen, të zhvilluar në partneritet me Tojotën. Cilat janë ndryshimet me Serinë 7 me hidrogjen? Së pari, e para a rrinte një autonomi prej 200 km, ndërsa Seria 5 arrin një autonomi dy herë më të lartë, me 480 km. Për fat të keq, duhet pritur pak që kjo Seri 5 GT me hidrogjen të hidhet në treg. BMWdhe Tojota po punojnë së bashku për ta hedhur në treg aty nga viti 2020. Deri atëherë mendohet që veturat elektrike dhe hibride do të jenë përhapur në masë...

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.