Përse nuk flet akoma fëmija im 3-vjeçar?

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

- Përshëndetje doktor psikopediatër. Jam një nënë e re, kam djalin tim 3 vjeç dhe nuk i ka ardhur akoma goja. Thotë vetëm: “ma, ba, pashim”. Televizor shikon shumë. Luan pak me lodra dhe nuk është shumë i shoqërueshëm me fëmijët e tjerë. I kam bërë edhe ezhenë e kokës dhe i ka dalë mirë. Dua një këshillë nga ju se si të sillem me djalin.

Selami Deraj, psikopediatër: - e zhvillimit psikomotor, fëmijët me turbullimin autik dhe disa forma të tjera të paaftësive. Është tepër e nevojshme, madje e domosdoshme të bashkëbisedohet me ju, të bëhet vlerësimi psikiatrik fëminor, të vlerësohet zhvillimi i fëmijës në varësi të moshës, vlerësimi psikologjik e social për të vënë një diagnozë më të saktë e për të përcaktuar e programuar ndihmën që mund të jepet. Kjo ndihmë e dhënë, sa më shpejt të jepet në kohë, aq më rezultative është për fëmijën tuaj.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.