Ç’kuptimkaëndrraime?

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

- Motra ime ka parë në ëndërr sikur ishte me mamin, kur papritur i erdhi ish-vjehrra, duke i bërtitur për shkak të një autobusi që e kishte vonuar. Mamaja ime heshtte, ndërsa ajo i thoshte ish-vjehrrës që të qetësohej dhe të mos bërtiste aq shumë. Ndërkohë që fliste, ajo i drejtohej me gisht. Ia kishte marrë dorën dhe ia shtrëngonte. Ajo kishte bërtitur dhe i kishte thënë që do ta denonconte. Çfarë kuptimi ka, ju lutem?

- Ëndrra e motrës suaj tregon për të kaluarën e saj nga e cila nuk është shkëputur totalisht, sepse e marrin nëpër gojë dhe ajo i mendon shumë. Ish-vjehrra i mban inat dhe e bën fajtore vetëm atë për divorcin që ka kaluar, ndërsa motra juaj nga ana tjetër është e vetëdijshme që ka bërë zgjedhjen e duhur, edhe pse ajo vazhdon ta kërcënojë. Për ca kohë do të durojë këtë lloj kërcënimi dhe thashethemet, por nuk duhet të reagojë. Duhet të ruajë qetësinë; këtë mesazh i jep ëndrra asaj. I urojmë qetësi! - Kam parë në ëndërr një anije në të cilën isha edhe unë, bashkë me shoqet e mia që po ecnin dhe qeshnin, por që më rrinin mënjanë. U zgjova nga gjumi, por kur më zuri gjumi përsëri, pashë një anije tjetër. Isha bashkë me prindërit e mi dhe ata më rrinin afër. Ç’do të thotë? - E nderuar lexuese, ëndrra juaj tregon që do të përfshiheni në një situatë të pakëndshme të krijuar nga miqtë tuaj dhe do të kërkoni rrugë të tjera ngushëllimi sepse do të keni nevojë për siguri dhe mbrojtje. Megjithatë, duhet ta dini që ngrohtësinë dhe mbështetjen e duhur do ta gjeni vetëm te prindërit tuaj, kështu që nuk keni pse të shqetësoheni. Gjithçka do të jetë kalimtare.

- Ç’do të thotë të shikosh në ëndërr sikur po bëhet luftë? Shtëpia ishte e mbushur me njerëz të panjohur dhe ishin të gjithë të armatosur. Unë doja të ikja nga këta persona të panjohur së bashku me familjen time dhe ashtu, duke u fshehur, shpëtuam. Dikush vdiq, por s’e mbaj mend.

- Shtëpia paraqet karakterin, personalitetin tuaj, qëndrimin tuaj përballë të tjerëve, qofshin këta të panjohur apo familja juaj. Lufta tregon trazira dhe konflikt brenda familjes, për të cilin jeni ju që duhet të bëheni katalizatori e ta qetësoni gjendjen dhe jo t’i ikni prob- lemit. Personi i vdekur tregon se kjo situatë do të kalojë shumë shpejt dhe do të ketë një fillim të ri e rregulla të reja, gjithmonë në varësi të veprimeve tuaja. - Kam parë në ëndërr gjyshen time e cila ka vite që nuk jeton. E pashë të vdekur edhe në ëndërr. Çfarë kuptimi ka kjo lloj ëndrre? Faleminderit. - Është një ëndërr pozitive, pavarësisht se ju mund të mos e keni përjetuar mirë. Gjyshja e vdekur simbolizon fundin e një gjëje që ju ka mërzitur, një çështje personale ose familjare dhe një fillim të ri. Është ëndërr që parashikon dashuri, qetësi dhe shumë fat në të ardhmen tuaj. Siç është gjyshja për nipërit dhe mbesat, ashtu do të jetë realiteti juaj, i ëmbël e i ngrohtë. - U bënë disa netë që shoh në ëndërr sikur kam një bebe në krah. Para dy netësh pashë sikur kisha një vajzë e cila më ngjante tmerrësisht shumë. Pastaj, natën tjetër pashë sikur kisha binjakë. Pres një shpjegim. - Ëndrrat me fëmijë përgjithësisht kanë lidhje me projekte ose ide të reja në jetën reale. Po kështu, një fëmijë përfaqëson edhe një anë të personalitetit të atij apo asaj që e shikon këtë ëndërr: pra, pafajësinë, dlirësinë, naivitetin e shpesh edhe pastërtinë, por që ju shtyjnë lehtësisht të bëheni viktima të të tjerëve. Ndaj, kujdes! Nëse keni disa ide të reja, për momentin, mbajini për vete sepse mund t’ju shfrytëzojnë. Është ëndërr pozitive, përgjithësisht.

- Ç’do të thotë të shikosh në ëndërr sikur po qëllon me armë? Dikush tjetër m’u përgjigj me të njëjtën mënyrë. Kjo ëndërr ka filluar të më shqetësojë shumë, ndaj pres një përgjigje nga ana juaj. Më shqetëson sepse shoh shpesh ëndrra të tilla me armë. Faleminderit. - Ëndrrat me të shtëna parashikojnë se ju po përjetoni disa situata ku dilni gjithnjë viktima mes të tjerëve ose jeni ju që ndiheni të tillë. Është gjithashtu një karakteristikë që ju dëshironi të hiqni qafe një ves, një problem brenda jush. Kur shikoni që ju shtini me armë, tregon njëfarë zemërimi ndaj një personi të veçantë. Sido që të jetë, ëndrra ju këshillon të jeni më e qetë, sepse në situata të tilla është vetëm qetësia ajo që i rregullon problemet. - Kam parë në ëndërr sikur i kërkova shefit tim të më rriste rrogen dhe patëm shumë debate. Në një moment, ai më tha: “Ti nuk e meriton këtë pozicion pune që ke”. Në realitet nuk debatoj kurrë, ndaj dua të di se çfarë shpjegimi i jepni kësaj ëndrre. Faleminderit. - Kërkesa për rritjen e rrogës tregon se nuk jeni shumë i vlerësuar nga shefat. Punoni shumë dhe nuk merrni mundin tuaj, gjë që ka filluar t’ju akumulojë brenda vetes njëfarë mllefi ndaj shefave. Mos vallë ka ardhur koha të kërkoni të drejtën tuaj? Përndryshe, mund të ndodhë që të shpërtheni në një moment dhe të prishni dhe ato çfarë keni ndërtuar gjer tani në ambientin ku ju punoni.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.