Si të heq anësoret te vithet?

Intervista - - PYETJE -

- A mund të më thoni ndonjë ushtrim për heqjen e dhjamit anash vitheve? Unë kam trup të rregullt e të mirë, por vetëm aty kam kile pak më shumë seç duhet. Më shqetëson ky fakt. Cilat janë ushtrimet më të mira?

Mario, instruktor: - Së pari, do t’ju sugjeroja të bëni ushtrime kardio dhe sidomos biçikletë. Biçikleta është ushtrimi më i mirë sidomos për pjesën e dhjamit anash vitheve sepse po ta shikoni ndërkohë që ushtroheni në biçikletë, trysnia më e madhe është te barku dhe te pjesa anash vitheve, duke lënë mënjanë që edhe këmbët stërviten shumë mirë. Ushtrime të tjera duhet ekzagjeruar, kjo ëndërr tregon për një shqetësim tuajin të brendshëm që ka lidhje në përgjithësi me familjen tuaj. Nuk ka lidhje me djalin tuaj drejtpërsëdrejti, sado që ju e lidhni me atë. Ai ka jetën e gjatë, është i shëndetshëm, thjesht ju duhet të kujdeseni për të pa u fiksuar pas tij, sepse dëmtoni veten dhe e vështirësoni rritjen e tij. Do të kaloni, ose ndoshta e keni kaluar një siklet, gjithmonë lidhje me familjen tuaj, por e përsëris që nuk ka lidhje me ndonjë aksident. Është çështje familjare dhe ju çdo gjë që përjetoni e lidhni me fëmijën tuaj, sepse shqetësoheni për të ardhmen për të ulur dhjamin anash vitheve janë ushtrimet aerobike me step, kërcimi, si dhe ushtrimet me ulje e ngritje në vend, por duke mbajtur pesha në duar. Ushtrimi më i mirë është ulja e ngritja siç e shikoni në figurën poshtë. Ky ushtrim ju ndihmon jo vetëm për heqjen e dhjamit anash vitheve, por edhe për tonifikimin e vitheve. Kini parasysh ta mbani shpinën në mënyrë korrekte dhe shtrëngoni mesin gjatë ekzekutimit të ushtrimit që të mos keni dhimbje më pas. Kur ngriheni, bëjeni ngadalë që të mos keni probleme me gjunjët apo mesin. Bëjini tre herë në javë këto ushtrime, me nga 15 sete çdo herë. e tij. Gjithsesi, fundi i ëndrrës tregon që çdo gjë është kalimtare, marrja frymë e lehtësuar, do të thotë lehtësim nga çdo siklet dhe do të keni veç të tjerash, lajme të mira.

Mamaja e sakatuar

- Ka vite që më përsëritet e njëjta ëndërr; shikoj mamanë time që është gjysëm, me pjesën e bustit dhe pjesën e këmbëve të prera. Ka raste që e shikoj të gjakosur. Çfarë do të thotë, ju lutem? - Një ëndërr e tillë tregon një lloj pasigurie në vetvete dhe nevojë për mbrojtje. Ëndrra nuk ka lidhje me ma- manë tuaj, por me vetë ju që e keni parë. Jeni i ndjeshëm, i brishtë dhe shpeshherë gjendeni në situata në të cilat nevojitet të ndiqni këshillat e më të rriturve apo të kërkoni mendimet e familjes tuaj, sidomos të nënës suaj. Nëse nënndërgjegjja juaj ju thotë diçka, duhet ta dëgjoni dhe të mos e anashkaloni. Humori dhe gjendja juaj psikologjike është vazhdimisht me ulje-ngritje. Duhet të arrini një lloj ekuilibri brenda vetes, qoftë edhe duke kërkuar ndihmën e personave tuaj më të besueshëm, si për shembull, nga familja. Përgatiti faqen: Valbona Vukulaj

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.