A jeni dakord që muxhahedinët të vijnë në Shqipëri?

Intervista - - ANKETA -

Andrelin Prifti

Ardhja e tyre në vendin tonë tregon për një partneritet të fortë me SHBA-në. Strehimi i tyre në Shqipëri bëhet që ndihma e SHBA- së të jetë edhe më e madhe për realizimin e disa proceseve për

Flora

Ky vendim që mori zoti Rama nuk më pëlqeu fare ka? Po kush është Amerika? Ne duhet të vendosim vetë. Jemi shtet i pavarur dhe me kushtetutën e ligjet tona. Po na bënë gjëmën ata këtej, do të mbajë përgjegjësi Amerika? Po ç’na duhen ata këtej neve mo vlla?! zhvillimin e vendit tonë dhe përfaqësimin e tij në mënyrë sa më dinjitoze, por edhe si një faktor më shumë për t’u anëtarësuar jashtë kufijve.

Kuptohet që askush nga ne nuk do të dëshironte të jetonte pranë dikujt apo disave me të shkuar “terroriste”, por megjithatë, bëhet fjalë për grupime me dhe nuk e mbështes, më duket sikur e bëri për t’u dukur. Edhe zoti Berisha nga opozita që e mbështet dhe politikanët e tjerë, e bëjnë për të fituar pikë dhe kredite në sy të Amerikës.

Shqipëria është një vend i vogël në hartë, që shumica e shteteve nuk e njohin. Ne pak jemi të varfër dhe pak na mungojnë investimet e puna, por të na rrezikohet siguria dhe të na prishet qetësia, edhe kjo na duhej! Kush e mori këtë vendim në

Lida

Nuk jam dakord që ata

Eda

Klesti

qëllime të kufizuara brenda një territori, kundër një pushteti apo grupimi. Duke qenë se ata do të jenë të kontrolluar nga shteti shqiptar, kjo nuk përbën shqetësim. Këto janë politika të një shteti dhe nëse shteti vepron siç duhet, ardhja e tyre nuk përbën asnjë problem. kurriz të shqiptarëve? Duhet të ishin konsultuar më parë me ne, ishim pro apo kundër muxhahedinëve ne shqiptarët? Edhe Irani që ka dalë kundër SHBA-së, nuk ka dalë kot, do të ketë pasur arsye të fortë. Ne nuk kemi mundësinë dhe kapacitetet e duhura, nuk jemi në atë nivel dhe as kemi për të arritur në atë nivel që të zbusim, mbajmë apo trajnojmë këta ish-kriminelë, por as shtetin tonë nuk duhet ta “shesim” për disa miliona dollarë. terroristë të vijnë në Shqipëri. Të gjithë nuk i kanë pranuar, po ne pse t’i pranojmë? Po sikur të plasë ndonjë luftë këtu? Ne nuk i kemi kapacitetet për t’i monitoruar dhe vëzhguar ata. Edhe ndihma prej miliona dollarësh që do të japë SHBA- ja për strehimin e tyre do të keqmenaxhohet nga politikanët, do t’i hanë e pinë për vete.

Le të vijnë. Gjynah, njerëz janë edhe ata. Imagjinoni të plaste një luftë në Shqipëri ose në Kosovë. Pse, pak azilkërkues po mban Gjermania dhe shtetet e tjera evropiane?! Mendoj se nuk ka gjë të keqe këtu, përkundrazi, do të kemi vëmendjen e më shumë investitorëëve amerikanë dhe përkrahjen e Amerikës nëpër botë.

Fakti që Amerika nuk i mban vetë për arsye sigurie, por na i delegon ne, është shqetësues dhe si me të futme. Për mendimin tim, nuk duhet t’i pranojmë. Pse nuk i mban për vete Amerika? Kapacitete, tokë dhe para ka sa të duash! Ne duam një Shqipëri të sigurt.

Aqifi

Po, jam shumë dakord. Po ta mbani mend ju, çifutët kanë qenë shumë të zgjuar dhe punëtorë. Ne kemi mbajtur atëherë dhe na ka ecur vetëm mirë. Kanë bërë gjëra të mëdha për ne dhe vendin tonë, kanë dalë shkencëtarë dhe matematicienë. Shumë vende ishin gati për të pritur këta muxhahedinë dhe duhet të ndihemi të privilegjuar që Amerika na i besoi neve. Shqipëria do të ketë mbështetjen e Amerikës dhe të superfuqive. Ne jemi vend i tolerancës fetare.

Niku

Jo, nuk jam dakord. Boll toka bosh ka Amerika, pse nuk i mban andej? Diku lexova që në Amerikë, Alaska mirëpriste azilantë dhe u paguante 180.000 $ në vit me kusht që për 20 vjet të mos lëviznin që andej. Ja, t’i marrë Alaska këta muxhahedinët, është rasti më i mirë!

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.